Sēņotājus un ogotājus aicina ziņot par mežā atrastām slimām vai kritušām meža cūkām

foto: wwf.ru
foto: wwf.ru

Kā zināms, sakarā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Latgales reģionā, tostarp 12 Daugavpils novada pagastos (Ambeļu, Biķernieku, Demenes, Dubnas, Laucesas, Maļinovas, Naujenes, Salienas, Skrudalienas, Tabores, Vecsalienas un Višķu pagastā) ir izsludināta ārkārtas situācija.

Izveidojusies situācija ir ļoti nopietna, pēc speciālistu domām, sliktākajā gadījumā gan Daugavpils, gan Daugavpils novads var nonākt zonā, kurā dažus gadus nevarēs nodarboties ar cūkkopību un gaļas produktu pārstrādi.

Šajā sakarā speciālisti iesaka ne tikai medniekiem, zemnieku un piemājas saimniecību īpašniekiem, bet arī parastiem iedzīvotājiem ievērot piesardzības normas.

Daugavpils novada domē notikušās preses konferences laikā tika apspriesta Āfrikas cūku mēra izplatība un viens no lielākajām Daugavpils novada zemnieku saimniecības īpašniekiem un Mednieku biedrības vadītājs Pēteris Skrinda paziņoja, ka Āfrikas cūku mēra uzliesmojums mūsu novadā tika konstatēs līdz ar ogu un sēņu sezonas sākumu.

„Nav noslēpums, ka Āfrikas cūku mēra uzliesmojums tika konstatēts, kad ogotāji un sēņotāji mežā sāka atrast kritušās meža cūkas, jo atbildīgiem dienestiem nav resursu, lai apstaigātu visus mežus. Atgādināšu, ka par mežā atrastu meža cūku paredzēta prēmija 50 eiro apmērā”, pastāstīja P.Skrinda.

Jāatzīmē, ka, ja esat atradis kritušo meža cūku, netuvojieties tai, bet ziņojiet atbildīgiem dienestiem vai zvaniet uz 112.


Написать комментарий