Rēzeknē notiks Metāla mākslas simpozijs

foto: M.Upeniece
foto: M.Upeniece

No sarūsējušām stieplēm, metāla gultām, riteņu diskiem, veciem arkliem var tapt metāla mākslas veidojumi, kas nes savu ideju un piesaista uzmanību, vēsta Rēzeknes pašvaldības portāls.

Tā daudzās pilsētās pasaulē, pateicoties metāldizaina māksliniekiem, ir izveidoti interesanti un saistoši vides objekti. No 14. līdz 19.jūlijam māksla no metāla taps arī Rēzeknē Metāla mākslas simpozijā.

Ideja rīkot to pieder Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolai (RMDV). Simpozija atklāšana 14. jūlijā plkst. 13.30 Mākslas namā, 18.Novembra ielā 26, Rēzeknē.

Simpozijs nedēļas garumā būs ne tikai objekta izveide pilsētai, bet arī atvērtas radošās darbnīcas un lekcijas metāla mākslā ikvienam interesentam. Rēzekniešiem, ciemiņiem, tūristiem un žurnālistiem būs iespēja skatīt darbu tā tapšanas procesā, ielūkoties, kā top mākslas darbi no metāla, uzdod jautājumus un saņemt atbildes no profesionāliem un talantīgiem metālmāksliniekiem.

Radošās darbnīcas vadīs Latvijā un pat Eiropas mērogā pazīstami mākslinieki – Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina katedras vadītājs Arvīds Endziņš un docents Andris Silapēters, maģistrs Jēkabs Voļatovskis un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītājs Norberts Kudiņš. Viņi arī pieliks savu roku pie vides objekta tapšanas, to veidos kopā ar skolas audzēkņiem un absolventiem, kuri šī procesa laikā mantos jauniegūtās prasmes.

Jāpiebilst, ka minētie mākslinieki, piesaistot arī studentus, ir pilnveidojuši vairāku Latvijas pilsētu vidi, piemēram, Jēkabpili, Aizkraukli, Siguldu. Viņu kopīgie darbi ir tapuši daudzos simpozijos Latvijā un ārpus tās.


Написать комментарий