Radoši apiet likumu – alkoholu naktīs iznomā

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Iznomāt televizoru, DVD disku, velosipēdu - tas nav nekas īpašs.

Taču Bauskā nomas jēdziens pacelts jaunā līmenī - tur nakts stundās, kad likums liedz iegādāties alkoholu, to iespējams "iznomāt", pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Jaunais pakalpojums Bauskā sākts Kantrimūzikas festivāla laikā, pa ceļam uz koncertu puišeļi cītīgi dalījuši reklāmas lapiņas. Izplatītāji gan bija piesardzīgi, kuram katram klāt nenāca. "Lapiņas piedāvā cilvēkiem, kuri varētu būt potenciālie klienti, sievietēm izplatītāji netuvojas," savus novērojumus atklāj baušķeniece Ilze. Kad mazais izplatītājs sniedza lapiņu arī kādam vīrietim, kurš izrādījās civilajā ģērbies Kārtības nodaļas darbinieks, puika aizskrēja, tomēr liedzot likumsargam saņemt informāciju. 

Vietējās avīzes Bauskas Dzīve uzrunāti, šajās dienās vairāki iedzīvotāji zvanīja uz reklamēto tālruņa numuru, interesējās par pakalpojumu un veica pasūtījumu. Alkohola "nomas" pārstāvis, sazvanīts pa telefonu, iepazīstina ar sevi kā firmas Alcoclub darbinieku un norāda, ka uzņēmums strādā tikai no desmitiem vakarā līdz astoņiem rītā - laikā, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta. Vīrietis nosauc cenas, izskaidro pakalpojuma izmantošanas iespējas.

Žurnālista eksperimentā lūdzam ruma Casino litra pudeli piegādāt Jauncodē pie Bauskas. Tas maksā 25 eiro. Alkohola nomas pārstāvis atbrauc ar baltu džipu un piedāvā izvēlēto dzērienu. Nosacījumi - ja līdz astoņiem rītā nomātā prece netiek izmantota, var izsaukt pakalpojuma sniedzēju, atdot tieši to pašu pudeli un saņemt atpakaļ naudu. Lūgums izsniegt jebkādu dokumentu, kas apliecinātu darījumu, tiek atteikts, norādot, ka pudeles numurs piefiksēts, tas esot pietiekami. Maksa par pakalpojumu Bauskas robežās ir 2 eiro. Pakalpojuma izpilde uz 20 kilometrus attālo Iecavu izmaksāšot 5 eiro. Firma piekrīt preci vest arī uz Jelgavu, tādā gadījumā par piegādi būs jāšķiras no 15 eiro.

Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa priekšnieks Ainars Stankevics svētdien uzsvēra, ka policija seko šim "biznesam" un personām, kas to īsteno. Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes pārvaldes komentārs tiek solīts jaunnedēļ.

Priecīgs par jauno uzņēmējdarbības formu nav Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks: "Uzzinot par šādu reklāmu, nodomāju, ka tas ir kāds oriģināls reklāmas triks. Ja tādējādi izvērstu likumīgu biznesu, varētu uzteikt baušķenieku izdomu. Taču es kategoriski esmu pret alkohola tirdzniecību ārpus noteiktā laika, tādēļ šāda uzņēmējdarbība man Bauskā nav pieņemama."

14.07.2014 , 14:30

Vilnis Auzāns , Diena.lv


Темы: , , , , ,
Написать комментарий