Firma no Visaginas par 3,4 miljoniem eiro rekonstruēs Daugavpils SC3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kļuvuši zināmi 25.martā PAS „Daugavpils siltumtīkli” izsludinātā atklāta konkursa rezultāti par Daugavpils SC3 (Mendeļejeva ielā 13A) rekonstrukciju ar koģenerācijas iekārtas piegādi, montāžu, iestatīšanu un ievadīšanu ekspluatācijā.

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju, konkursa piedalījās trīs pretendenti: SIA „Daugavpils energoceltnieks”, kuras piedāvātā līgumcena bija 4 339 024.15 eiro bez PVN, SIA „Lagron” un UAB „NEST Baltija” konsorcijs, kurš piedāvāja līgumcenu 3 836 704.91 eiro apmērā (bez PVN) un UAB „Gandras energoefektas” – piedāvātā līgumcena bija 3 399 798.89 eiro bez PVN.   

Rezultātā viena pretendenta piedāvājums tika atzīts par neatbilstošu konkursa noteikumiem, otrā pretendenta piedāvātā līgumcena tika atzīta par pārāk augstu, tādēļ par uzvarētāju kļuva lietuviešu firma „Gandras energoefektas”, kura ir reģistrēta Visaginā.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” iecerēto plāno realizēt, nepiesaistot ES fondu līdzekļus.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs iepriekš ziņoja, ka ieplānotā aprīkojuma uzstādīšanai nevar piesaistīt ES fondu līdzekļus, tādēļ ES līdzfinansējums šajā projektā netiek plānots un darbu veikšanai nāksies ņemt aizņēmumu.

Projekta ietvaros SC3 tiks uzstādīta koģenerācijas iekārta, kas darbosies, izmantojot šķeldu, tās jauda būs 7 MW. Līgums būs spēkā 16 mēnešus.


Написать комментарий