Dzīvās dabas stūrītis «Mūsmājās»

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Uzņēmums SIA Latgran jau otru gadu cītīgi seko centra “Mūsmājas” bērnu vajadzībām un sniedz nepieciešamo atbalstu ideju īstenošanā, ziņo Krāslavas novada portāls.

Dzīvās dabas stūrīša ierīkošana, tika atzinīgi novērtēta no uzņēmuma puses un centram tika sniegta palīdzība remontdarbos. Lai telpa būtu skaista un pievilcīga, tika veikts kosmētiskais remonts. SIA Latgran remontdarbu speciālisti darbus paveica pārsteidzoši īsā laika posmā, pagūstot  izremontēt arī trenažieru zāles grieztus. Šāds atbalsts centram ir ļoti nozīmīgs, ņemot vērā to, ka darbus pārsvarā veicam pašu spēkiem, speciālista veikums kvalitātes ziņā bez šaubām atšķiras.

Ideja par relaksācijas telpas izveidi pieder jaunākās grupas audzinātājai Irīnai Bondarei, medmāsai Olgai Karpovai un saimniecības vadītājam Jevgēnijam Suharevskim, viņi arī turpmāk uzņēmas atbildību par telpas kopšanu, barības sagādāšanu dzīvniekiem un citiem organizatoriskiem jautājumiem.

Dzīvās dabas relaksācijas telpa sniegs lielu ieguldījumu bērnu sociālās rehabilitācijas procesā.  Atšķirībā no izglītības iestādēm, kurās dzīvās dabas stūrīši vairāk pilda izglītojošo un pētniecisko funkciju, centrā “Mūsmājas” telpa ierīkota ar mērķi mazināt bērniem trauksmi un sniegt maksimāli vairāk pozitīvo emociju. Putnu čivināšana, ūdens strūklaku čaloņa un dzīvnieku skaņas nomierina un piesaista. Bērni nāk klāt dzīvniekiem, apmīļo tos, vēro, kā dzīvnieku mazuļi aug, rūpējas viens par otru, uzticas un priecājas, ieraugot savus kopējus. Sistemātiski rūpējoties par dzīvniekiem attīstās arī darba iemaņas un tādas vērtīgas īpašības kā centība, saudzīga attieksme pret dabu un atbildība par uzticēto pienākumu.

SIA Latgran darbinieki uzdāvināja bērniem divus akvārijus ar zivtiņām un  diviem jaukiem bruņurupučiem un jūrascūciņas. Kopumā relaksācijas telpā mājas ir atraduši kāmīši, degu, žurciņa, bruņurupuči, jūrascūciņas, Amadinu putni jeb Austrālijas zvirbuļi, papagaiļi un Džungārijas kāmītis, kurš omulīgi savu dzīves vietu iekārtojis puķu podā putnu voljērā.

Krāslavas BSRC “Mūsmājas” sirsnīgi pateicas uzņēmuma SIA Latgran par sagādāto dāvanu centra bērniem.


Написать комментарий