Aptiekāri: Veselības nozarei nepieciešams ministrs uz pilnu slodzi

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pēc līdzšinējās veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisijas veselības nozares vadībai nepieciešams ministrs uz pilnu slodzi, ziņo LETA.

"Ņemot vērā to, ka Circenes kundze jau ilgstoši nepilda darba pienākumus, demisija ir uzskatāma par likumsakarīgu. Nozarei ir vajadzīgs ministrs uz pilnu slodzi, kas var visus spēkus un enerģiju veltīt veselības aprūpes nozarei," uzskata Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lībķens.

Tikmēr jautāts par nākamo kandidātu veselības ministra amatam, Lībķens norāda, ka tam nav obligāti jābūt iepriekš bijušam mediķim. "Tas, ka ministrs nav bijis mediķis, netraucē viņam pildīt darba pienākumus. Taču to, kāda būs sadarbība ar jauno ministru, rādīs laiks."

Ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) to pieņēmusi.

"Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no veselības ministres amata," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

Amatpersona arī norāda, ka viņai nav pieņemams tas, ka, šajā valdībā strādājot, VM nav saņēmusi atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem.

Viens no veselības ministra amatam uzrunātajiem kandidātiem ir Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, vēstīja LTV.


Написать комментарий