Maļinovas pagasts aicina uz „Ievārījuma dienu Maļinovā”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dzimtās vietas – pilsētas, pagasta vai novada – dzimšanas diena parasti ir vieni no iedzīvotāju iemīļotākajiem svētkiem.

Maļinovas pagasts šogad nolēmis Pagasta svētkus padarīt īpaši saldus.

Sestdien, 19.jūlijā, Maļinovas sporta laukumā notiks Pagasta svētki „Ievārījuma diena Maļinovā”.

Pagasta svētku pasākumi sākās jau pirmdien, 14.jūlijā, kad visiem interesentiem Maļinovas pagasta bibliotēkā bija iespēja apskatīt Staņislava un Sergeja Minakovska gleznu izstādi „Vasara Latgalē ar „odziņu””, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā. Izstāde būs apskatāma līdz 21.jūlijam.

Tomēr visvairāk aktivitāšu notiks sestdien. No plkst.12:00 līdz 16:00 paredzētas dažāda veida sporta aktivitātes (ķerras stumšana, bluķa ripināšana, šautriņu mešana, jauniešu basketbola turnīrs). No plkst.13:00 līdz 16:00 interesentiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās (audumu puķu gatavošana, ievārījuma burciņu apgleznošana), no plkst.14:00 – 17:00 apmeklēt rokdarbu izstādi un piedalīties konkursā „Labākais ievārījuma vārītājs”, bet no plkst.15:00 līdz 20:00 darbosies uzpūšamās atrakcijas bērniem, ūdens bumbas atrakcijas bērniem un pieaugušajiem.

Savukārt plkst.18:00 notiks svētku koncerts „Vasariņa atnākusi, visus priekus atnesusi”. Pēc stundas – plkst.19:00 – paredzēts saldais svētku cienasts, ērkšķogu ievārījuma vārīšana un degustēšana, bet plkst.21:00 „Ievārījuma diena Maļinovā” noslēgsies ar zaļumballi.


Написать комментарий