Putins: Krievija grasās veidot attiecības ar Ķīnu augstākā līmenī

foto: kommersant.ru
foto: kommersant.ru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atrodoties oficiālā vizītē Brazīlijas pilsētā Fortalezā, kurā otrdien tiks atklāts BRICS samits, paziņoja, ka nešaubās par Krievijas un Ķīnas sadarbības panākumiem.

„Sadarbība uzņem apgriezienus praktiski visos virzienos, mēs strādājam ļoti intensīvi”, – viņš atzīmēja tikšanās laikā ar ĶTR priekšsēdētāju Si Cziņpinu. „Mēs jūtam jūsu personīgo uzmanību Krievijas – Ķīnas attiecību attīstībā, un visi plāni, esmu pārliecināts, tiks realizēti, kas izvedīs mūsu attiecības vēl augstākā līmenī”, – viņš vērsās pie Ķīnas līdera, ziņo ITAR-TASS.

Putins viņam piedāvāja parunāt par to, „kas mums vēl jādara, lai intensificētu dialogu un panāktu izvirzīto uzdevumu īstenošanu”.

Savukārt Si Cziņpins pauda viedokli, ka abi līderi „kopā izved attiecības jaunā attīstības līmenī”. „Divu aizvadīto mēnešu laikā no Jūsu vizītes brīža mēs veicām intensīvas konsultācijas, un ir iezīmējušās pārmaiņas visās sfērās”, – viņš sacīja.

Pēc viņa vārdiem Krievijas un Ķīnas sadarbība veidojas „pateikts – izdarīts” garā. Tāpat viņš aicināja turpināt attīstīt kontaktus saskaņā ar parunu „kal dzelzi, kamēr tā karsta”, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka Maskava pieskaita Ķīnu savu sabiedroto pulkam. Pavasara Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova vizītes uz Pekinu laikā avoti, kuri tuvi Krievijas delegācijai, apgalvoja: Krievija ir „pilnībā apmierināta” ar ĶTR pozīciju Ukrainas krīzes jautājumā.

Aprīlī Putins paziņoja, ka attiecības ar Ķīnu atrodas bezprecedenta līmenī. „Tas attiecas gan uz politikas sfēru, gan uz kopēju pieeju starptautiskās situācijas novērtēšanā un drošības nodrošināšanā pasaulē. Mēs esam kaimiņi un sabiedrotie”, – viņš paziņoja.  


Написать комментарий