Avakovs atlaidis no darba gandrīz 600 miličus, kuri nav pierādījuši uzticību Ukrainai

foto: 24daily.net
foto: 24daily.net

Pēc uzticības pārbaudes Ukrainas zvērestam no darba atlaisti 585 Doņeckas miliči, 242 miličus vēl pārbaudīs papildus, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

„Šodien ir noslēdzies pirmais Doņeckas milicijas pārbaudes etaps. Bez detaļām pašreizējā perioda īpatnību dēļ informēju pēc būtības. 585 atestēti milicijas darbinieki ir atlaisti no darba. Vairākumā gadījumu tiks ierosinātas atbilstošas krimināllietas”, – Avakovs uzrakstīja savā Facebook lapā.

„Papildus vēl tiek pārbaudīti 242 darbinieki, kuri ilgstoši atrodas uz slimības lapas”, – viņš paziņoja.

Iepriekš Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks bija uzdevis Tieslietu ministrijai un spēka struktūrām pārbaudīt visus Ukrainas tautas deputātus, partijas un sabiedriskās apvienības uz līdzdalību bruņotu valsts Dienvidaustrumu neatkarības piekritēju atbalstā. Tad iekšlietu ministra vietnieks Zorjans Škirjaks ziņoja, ka Ukrainas Iekšlietu ministrija un Drošības dienests veic ierēdņu pārbaudes valsts Austrumu pilsētās: tiem, kuri palīdzēja separātistiem, draud cietumsods, – ziņo vz.ru.

No aprīļa vidus Kijevas vara Ukrainas Austrumos veic „specoperāciju”, lai apspiestu protestu kustību Donbasā. Ukrainas armija aktīvi izmanto smago artilēriju un kara aviāciju. Tiek ziņots par daudziem upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū, dzīvojamo māju un infrastruktūras objektu sagraušanu.

Apmēram 100 Doņeckas milicijas patruļdienesta darbinieki jūlija sākumā nodeva uzticības zvērestu Doņeckas tautas republikai.


Написать комментарий