Astoņgadīgs latviešu puisēns runājis ar slaveno vācu futbolistu Miroslavu Klozi

foto: Reuters
foto: Reuters

Astoņus gadus vecais Linards Lazdāns, kuram svētdien bija iespēja Brazīlijā notikušās Pasaules kausa izcīņas finālmačā laukumā aiz rokas ievest slaveno vācu futbolistu Miroslavu Klozi, ar spēlētāju pārmijis vārdus angļu un vācu mēlē, ziņo LETA.

Kā zināms, Lazdāns iespēju ievest kādu Pasaules kausa finālmača spēlētāju laukumā ieguva pēc tam, kad viņš pavasarī uzvarēja "McDonald's" akcijā "Ieved stadionā zvaigzni!".

Svētdien norisinājās Pasaules kausa finālmačs, kurā Vācija papildlaikā ar 1:0 uzvarēja Argentīnu, ceturto reizi kļūstot par pasaules čempioni. Astoņus gadus vecajam latviešu puikam bija iespēja aiz rokas stadionā ievest Klozi, kurš ir Pasaules kausu visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Pirms iziešanas stadionā Linardam ar leģendāro futbolistu izdevies pārmīt arī dažus vārdus, no kuriem daļa bijusi angļu, bet daļa - vācu valodā. Kloze viņam angliski pajautājis vārdu un teicis vēl vairākus vārdus vācu valodā, kurus Lazdāns gan neesot īsti sapratis.

Linards pats trenējas futbolā un ir futbola skolas "Metta" audzēknis, tādēļ iespēja satikt Klozi bija piedzīvojums, kas viņam paliks atmiņā uz mūžu. Šobrīd Linards kopā ar tēti Jāni jau sācis mājupceļu uz Latviju, kur ieradīsies otrdien vakarā.

Lazdāns bija vienīgais bērns no Baltijas valstīm, kurš ieguvis iespēju piedalīties Pasaules kausa finālspēlē. Kopā ar viņu futbolistus laukumā pavadīja bērni no Brazīlijas, Austrijas, Krievijas, Lielbritānijas, Somijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas, Marokas, Kanādas, ASV, Ķīnas, Taizemes, Jaunzēlandes, Austrālijas, Indonēzijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras, Kostarikas, Peru un Panamas.

Kampaņas laikā uz Riodežaneiro devās arī bērni no Lietuvas un Igaunijas. Viņi piedalījās pusfināla spēlē starp Argentīnas un Nīderlandes valstsvienībām.


Написать комментарий