Ukrainas bēgļu skaits Krievijā sasniedzis pusmiljonu

foto: AFP
foto: AFP

Pēdējo mēnešu laikā apmēram pusmiljons Ukrainas iedzīvotāju ir pametuši konfliktu pārņemtos valsts austrumu reģionus un ieradušies Krievijā.

Šādu informāciju pirmdien, 14.jūlijā, sniedza Krievijas Migrācijas dienesta amatpersonas tikšanās laikā ar ANO pārstāvjiem, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju interneta ziņu portāls lsm.

Īpaši sarežģīta situācija izveidojusies Krievijas un Ukrainas pierobežā. Piemēram Rostovas apgabalā jau apmēram 30 000 personu pretendē uz vietējo varas iestāžu palīdzību – informēja Krievijas pārstāvji.

Daļa no šīm personām varētu pretendēt uz oficiālo bēgļa vai patvēruma meklētāja statusu. Savukārt Apvienoto Nāciju organizācijas Bēgļu lietu komisāra pārstāvis atzina, ka viņa organizācija ir gatava sniegt Krievijai visa veida atbalstu.

BNN jau vēstīja, ka Ukrainas valdība 6.jūlijā paziņojusi, ka tās bruņotie spēki no prokrieviskajiem separātistiem valsts austrumos atguvuši vēl divas pilsētas – Doņeckas apgabala Družkivku un Artemivsku.

Savukārt 5.jūlijā tika ziņots, ka Ukrainas spēkiem izdevies pārņemt stratēģiski svarīgo Slovjanskas pilsētu, kas arī atrodas Doņeckas apgabalā.

Pašā Doņeckā, kas ir separātistu pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas centrs, 6.jūlijā noticis mītiņš separātistu atbalstam. Pašpasludinātais separātiskā reģiona gubernators Pāvels Gubarevs vairākiem tūkstošiem mītiņa dalībnieku sacījis: «Mēs uzsāksim īstu partizānu karu pa visu perimetru ap Doņecku. Noslīcināsim tos neliešus asinīs».


Написать комментарий