DzKSU vadītājs nesaprot MIL interesi par uzņēmuma attiecībām ar jauno atkritumu izvešanas operatoru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils DzKSU 11. jūlijā parakstīja līgumu ar jauno atkritumu izvešanas operatoru, un jau no1. augusta tas uzsāks darbu, ziņo pašvaldība.

Domes sagatavotajā materiālā detalizēti tiek paskaidrots, kā strādās jaunais atkritumu izvešanas operators, kā arī tiek ziņots par to, ka katra dzīvokļa, kuru apkalpo DzKSU, maksa par atkritumu izvešanu samazināsies no pašreizējiem 4 eiro līdz aptuveni 2,60 eiro. Privātajā sektorā atkritumu izvešanas maksa būs dažāda, un tā būs atkarīga no atkritumu daudzuma un izvešanas biežuma. Kā akcentē pašvaldība, konkursa rezultātā domei izdevās panākt galveno: vispārējais pilsētas tarifs ir samazinājies par 43% (no 12 eiro 82 centiem līdz 7 eiro 31 centam par 1 atkritumu kubikmetru).

Tomēr pašvaldība neziņo, kā tika atrisināts jautājums par to, vai jaunais operators maksās DzKSU par sniegtajiem pakalpojumiem, kurš izrakstīs rēķinus par atkritumu izvešanu, iekasēs naudu un pēc tam pārskaitīs to komersantam. Kā jau tika ziņots, iepriekšējais operators par šo darbu apkalpošanas organizācijai maksāja (apmēram 230 tūkst. eiro pēdējo piecu gadu laikā), un šos līdzekļus DzKSU varēja izmantot pēc saviem ieskatiem.

Portāls Gorod.lv pajautāja DzKSU vadītājam Jevgeņijam Oļenovam, kā tika atrisināts jautājums ar pakalpojumu apmaksu, kurus DzKSU sniegs jaunajam operatoram. J. Oļenova atbilde nedaudz pārsteidza: uzņēmuma vadītājs pauda neizpratni par MIL pārstāvju interesi pret „iekšējām DzKSU un jaunā operatora lietām”. Turklāt uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka skaidrība šajā jautājumā ir panākta. 

Tādējādi var pieņemt, ka DzKSU nebūs šo ienākumu. Rezultātā darbu par rēķinu izrakstīšanu un naudas pārskaitīšanu apmaksās DzKSU, bet šī summa sastāda apmēram 50 tūkst. eiro gadā, kurus uzņēmums varētu izmantot to pašu bērnu rotaļlaukumu remontam, dzīvojamā fonda un pagalmu sakārtošanai.


Написать комментарий