I.Cvetkova: SC izmanto krievvalodīgo balsis, lai apmaiņā pret „lojalitāti” iekļūtu koalīcijā 1

foto: Saeimas kanceleja
foto: Saeimas kanceleja

Irina, komentējiet, lūdzu, jūsu izstāšanos no SC, kad jūs sapratāt, ka partijas līderi maina partijas ideoloģiju un kāda tā ir šobrīd, uz ko tā ir vērsta?

- Partijas politika ar laiku kļuva arvien piekāpīgāka, partija atsakās no krievvalodīgiem vēlētājiem. Šodien tā pozicionē sevi kā sociāldemokrātisko partiju. Manuprāt, tā ir kārtējā mīmikrija.

Manas nesaskaņas ar partijas vadītāju Nilu Ušakovu kļuva arvien lielākas, bet viņa lēmumus par latviešu nacionālistu un bijušās Tautas partijas locekļu iekļaušanu sarakstā, kas startēs Saeimas vēlēšanās, kļuva par pēdējo argumentu – ar šiem cilvēkiem man nav pa ceļam.

Vai sarakstu veidošana gadījumā nav mēģinājums katrā gadījumā iekļūt koalīcijā, nedomājot par sava elektorāta atbalstu, bet pieņemot, teiksim, Vienotības spēles noteikumus?

- Kā redzams, partija aicināja latviešu nacionālistus, tautas partijas pārstāvjus papildināt tās sarakstu, noslēdza vienošanos ar Rīgas domes ierēdņu partiju. Ciniski izmantojot krievvalodīgo vēlētāju balsis, partija plāno palīdzēt iekļūt Saeimā vadītājam nepieciešamiem cilvēkiem, lai apmaiņā pret „lojalitāti” iekļūtu koalīcijā un iegūtu viena ministra krēslu.

Pēc jūsu domām, viņiem tas izdosies?

- Nē. Kamēr partiju vada Nils Ušakovs, tai nav izredžu iekļūt koalīcijā.

Kādas, jūsuprāt, ir SC attīstības perspektīvas?

- Partija faktiski ir nodevusi savus ideālus un vēlētājus, partijas biedri izstājas no tās, Eiroparlamenta vēlēšanas apliecināja, ka samazinās ne tikai partijas locekļu, bet arī vēlētāju skaits. Būtībā Saskaņa patlaban ir Rīgas pašvaldības partija. Savukārt partijas vadītājs, manipulējot ar krievvalodīgo rīdzinieku apziņu, izmantojot krievvalodīgos plašsaziņas līdzekļus un pilsētas budžetu, rīkojas saskaņā ar pirmo biznesa noteikumu – „Savu interešu aizsardzība”.


Написать комментарий

SC ir 100x labāka par krievu savienību, jābeidz vienreiz tracināt cilvēkus ar muļķībām. Valoda ir saziņas līdzeklis, tam nav nekādas garīgas nozīmes, vai lūdzies krieviski vai latviski, Dievs to dzir vienādi. Aicinu visus padomāt par to balsojot. Par miermīlīgu pasauli, par saticību, par draudzību tautu starpā. Nē, radikāļiem!