Lielbritānijā bezdarbniekus nosūtīs pie psihiatra

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas valdība paziņojusi par jaunas sociālās programmas ieviešanu, kura apvienos naudas pabalsta izmaksu ar palīdzību risināt bezdarbniekiem viņu psiholoģiskās problēmas.

Kā paziņoja Department for Work and Pensions (DWP) pārstāvji, gadījumos, kad indivīda klīniskie traucējumi ir ārstējami, saskarsme ar psihiatru kļūs par obligātu Employment and Support Allowance (ESA) saņemšanas nosacījumu, – ziņo ruconnect.co.uk.

Par galveno šāda pasākuma mērķi ierēdņi nosauc budžeta līdzekļu ietaupījumu. Saskaņā ar statistiku bezdarba pabalstu saņem apmēram 260 tūkst. cilvēku, kuriem ir depresija, dažādas fobijas un trauksmes sajūta. Katru gadu viņi budžetam izmaksā £1.4 miljardus. Turklāt šādi cilvēki darbu meklē gadiem ilgi.

Saskaņā ar jaunajām prasībām psiholoģiskā stāvokļa pārbaude tiks iekļauta medicīnas apskatē pirms pabalsta saņemšanas. Iepriekšējā programmas efektivitātes izpēte notiks Darāmas, Surrejas, Saseksas un citos Midlendas rajonu nodarbinātības centros.

Tomēr jau tagad ir acīmredzams, ka jebkuri mēģinājumi atteikt pabalstus tiem, kuri nepiekritīs psihiatriskajai ārstēšanai, sastapsies ar tiesībsargu un labdarības organizāciju pretestību.

Kā atzīmē speciālisti, neskatoties uz izmaiņu nepieciešamību šajā sfērā, piespiest cilvēku atrisināt viņa psiholoģiskās problēmas piespiedu kārtā vai ar šantāžu praktiski nav iespējams.


Написать комментарий