Ar Salienas pagasta iedzīvotājiem apspriedīs ierosināto dzīvnieku līķu dedzināšanas vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka sakarā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Latgales reģionā 12 Daugavpils novada pagastos ir izsludināta ārkārtas situācija.

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils novada domē notika Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Ilūkstes novada apvienotās civilās aizsardzības komisijas sēde, kuras gaitā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns paziņoja, ka vislielākā problēma esot saistīta ar nepieciešamību atrast meža cūku līķu dedzināšanas vietu. Izrādījās, ka šim mērķim ir nepieciešama diezgan liela teritorija, kura nevar atrasties dzīvojamo māju tuvumā.

Lai noskaidrotu, kā norit dzīvnieku līķu dedzināšanas vietas meklējumi, portāla Gorod.lv korespondents sazinājās ar A.Lazdānu.

PVD Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs paskaidroja, ka nepieciešamā vieta Daugavpils novadā ir atrasta – tā atrodas Metelišķos, Salienas pagastā. Taču sakarā ar to, ka lēmums par darbu uzsākšanu nevar tikt pieņemts bez pagasta iedzīvotāju piekrišanas, nolemts organizēt tikšanos ar iedzīvotājiem.

Pēc A.Lazdāna vārdiem, tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem notiks nākamotrdien, 22.jūlijā, plkst.10:00. Informācija par tikšanās vietu vēl tiks paziņota.


Написать комментарий