Lielbritānijā nomiris pacients tādēļ, ka medicīnas darbiniekam beigusies maiņa

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Ātrās medicīnas palīdzības ārsts Marks Lakinski tika izslēgts no Lielbritānijas medicīnas darbinieku reģistra par to, ka pieļāvis neredzētus profesionālās ētikas pārkāpumus.

Viņa darbību izmeklēšana sākās jau 2009. gadā, kad viņa darbības kļuva par pacienta nāves iemeslu. Tajā dienā viņš izbrauca uz steidzamu izsaukumu pie slimnieka, kuram bija problēmas ar sirdi. Tomēr tādēļ, ka līdz maiņas beigām bija atlikušas tikai 8 minūtes, Lakinski nolēma nevest pacientu uz hospitāli, bet ātrās palīdzības apakšstacijā nodot viņu citam ārstam.

Šādu manipulāciju rezultātā slimnieks laikā nesaņēma nepieciešamo palīdzību un nomira no sirdslēkmes ceļā uz hospitāli jaunā ārsta pavadībā, – ziņo ruconnect.co.uk.

Pēc šī incidenta Lakinski, kuram tajā laikā bija 30 gadu ārsta darba stāžs, disciplinārā kārtībā tika atstādināts no darba uz 12 mēnešiem. Vēlāk viņš atkal sāka strādāt Yorkshire Ambulance Services ātrajā palīdzībā.

Tomēr 2013. gadā kolēģi atkal pievērsa uzmanību viņa nolaidībai savu pienākumu izpildē. HCPC Medicīnas tribunāls pieņēma lēmumu panākt viņa izslēgšanu no medicīnas darbinieku reģistra.

Lakinski brīvprātīgi piekrita parakstīt attiecīgos dokumentus un līdz ar to izvairījās no viņa lietas publiskas izskatīšanas.     


Написать комментарий