ASV miljardieris vēlas sadalīt Kalifornijas štatu

foto: russia-on.ru
foto: russia-on.ru

Šodien preses konferences laikā miljardieris Tims Dreipers paziņoja, ka viņa centienu rezultātā tika savākti 1,3 milj. cilvēku parakstu, kuri atbalsta viņa ideju.

Kā zināms, Dreipers vēlas sadalīt Kalifornijas štatu sešos atsevišķos reģionos.

Pirmo reizi ideju par Kalifornijas sadalīšanu miljardieris izteica pērnā gada decembrī. No tā laika projektā viņš ir ieguldījis 4,9 milj. dolāru. Balss tiesības no štata 38 milj. iedzīvotāju ir 23,9 milj. cilvēku.

Tiek ziņots, ka referenduma rīkošanas procedūras uzsākšanai bija nepieciešami 808 tūkst. parakstu, tātad balsošana var sākties 2016. gadā, – ziņo russia-on.ru.

Saskaņā ar Dreipera plānu par Silīcija ielejas štata daļu kļūs Sanfrancisko, Oklenda un Sanhosē, kā arī tām pievienosies Santakrusa un Monterrejas apgabals. Dienvidkalifornijā ietilps Sandjego un Oranžas apgabals. Rietumkalifornijā – Losandželosa un Santabarbara. Pastāvošās štata centrālās daļas veidos Centrālo Kaliforniju. Turklāt tiks izveidota arī Ziemeļkalifornija.

Pēc miljardiera domām sešu štatu izveidošana ļaus vietējiem varas orgāniem kļūt atsaucīgākiem un progresīvākiem. Mazāku štatu valdība kvalitatīvāk veiks savu darbu, uzskata Dreipers.

Pēc Dreipera vārdiem viņš un viņa komanda vēlas pārvērst vienu neefektīvu štatu par sešiem plaukstošiem štatiem.

Līdz ar to eksperti ir vienisprātis par to, ka ideja ir neveiksmīga. Uz to norāda fakts, ka ASV Kongress visdrīzāk neatbalstīs šo ieceri, bet nesen veiktā aptauja ir parādījusi, ka 59% Kalifornijas štata iedzīvotāju ir par štata viengabalainību.


Написать комментарий