UEFA izmeklē «Jūrmalas» un Daugavpils “Daugavas” spēli

foto: F64
foto: F64

UEFA nolēmusi sākt izmeklēšanu par Virslīgas maču starp "Jūrmalas" un Daugavpils "Daugavas" komandām, kurš norisinājās pagājušajā pirmdienā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Septītajā jūlijā Virslīgas pastarīte "Jūrmala" devās izbraukumā uz Daugavpili, kur sacentās ar vietējo "Daugavu" (teorētiski gan tā bija mājas spēle, taču šoreiz tas nav būtiski). "Jūrmala" spēja pirmo puslaiku noslēgt neizšķirti 1:1, bet otrā puslaika pirmajā pusē ielaida divus vārtus, beigās zaudējot ar 2:3. Šim mačam gan var izrādīties daudz tālejošāka ietekme par "Daugavas" trim punktiem turnīra tabulā.

LFF apstiprinājusi, ka saistībā par šo spēli saņēmusi ziņojumu no UEFA un par notiekošo procesu informēti arī abi minētie klubi. LFF ir gatava sadarboties ar UEFA visos jautājumos, kas saistīti ar šo spēli, taču nevar sniegt plašāku informāciju un "kā juridiska organizācija nav kompetenta komentēt plašāk situāciju attiecībā ar UEFA iekšienē notiekošo, kamēr nav publiski pausta UEFA oficiālā pozīcija".

Aizdomas par "Jūrmalas" maču rezultātu iepriekšēju sarunāšanu vairākkārt paudusi totalizatoru likmju monitoringa organizācija "Federbet", savukārt Daugavpils "Daugava" izpelnījās sabiedrības uzmanību pēc Stenlija Ibes atklātās intervijas Sportacentrs.com, kurā viņš atzina, ka klubā joprojām nozīmīgu un ne visai likumīgu lomu spēlē Oļegs Gavrilovs, kurš par maču sarunāšanu jau izcieš mūža diskvalifikāciju no futbola.

UEFA uzsāktā izmeklēšana var novest pie līdzīgiem sodiem, jo UEFA Disciplinārais reglaments par šādiem pārkāpumiem var diskvalificēt klubu no visām sacensībām un atņemt tam licenci, savukārt spēlētājiem var tikt piemērota mūža diskvalifikācija. Jāatgādina, ka UEFA maču sarunāšanas apkarošanu izvirzījusi par savu prioritāti, un nesen tika noslēgts sadarbības līgums ar Eiropas Policijas biroju.

FC "Jūrmala" izpilddirektors Andrejs Karacejevs portālam Sportacentrs.com minēto spēli un ar to saistītās lietas plašāk komentēt nevēlējās, taču norādīja, ka ir labi informēts par apkārt klīstošajām baumām par "Jūrmalas" komandu un tās parādītajiem rezultātiem, kuri dažu līdzjutēju izpratnē neatbilst godīgas spēles ritējumam: "Varu skaidri pateikt, ka šīs baumas tā arī paliks tikai baumas. Esam jau vērsušies pie LFF, lai risinātu šo situāciju un novērstu neslavu mūsu klubam. Vienkārši mums nav šobrīd tik labi spēlētāji, taču pilnīgi noteikti varu apgalvot - jau tuvākajā laikā šīs baumas pazudīs pašas no sevis un vairs neuzradīsies."

Daugavpils "Daugava" Virslīgā šobrīd ieņem trešo vietu, savukārt "Jūrmala" ir pārliecinoši pēdējā - 21 spēlē gūti tikai seši punkti un ielaisti 65 vārti. Iepriekšējā mačā ar 0:6 zaudēts Rīgas "Daugavai", turklāt pēc pirmā puslaika bija vēl cerīgais 0:0. Arī citās "Jūrmalas" spēlēs grūti nepamanīt līdzīgus scenārijus - 28. jūnijā pēc 1:1 pirmajā puslaikā ar 1:6 zaudēts "Ventspilij", 22. jūnijā pēc 0:0 pirmajā puslaikā ar 0:5 zaudēts "Skonto", bet 18. jūnijā pēc 0:1 pirmajā puslaikā ar 0:5 zaudēts "Jelgavai". Pa vidu gan bija neizšķirts 1:1 ar "Daugavpili".

"Jūrmalas" sakarā arī jāpiemin, ka nedaudz pamainījies tās Austrijā notiekošās treniņnometnes pārbaudes spēļu grafiks - iepriekšējo četru spēļu vietā nu būs piecas, proti, pārbaudes mači tiks aizvadīti arī ar Ļvovas "Karpaty" (Ukraina) un "Al-HIlal" (Saūda Arābija), savukārt spēle ar Vācijas "Greuther Furth" izpaliks.


Написать комментарий