Pateicoties dalībai projektā, Polijas pilsētā Novogarda notika „Kukulečkas” solokoncerts

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

No 4. līdz 13.jūlijam Daugavpils folkloras kolektīvs „Kukulečka” Žannas Stankevičas vadībā piedalījās starptautiskajā projektā „АРТериа” Novogardā, Polijā. Minētais projekts bija pulcējis triju valstu – Polijas, Vācijas un Latvijas – jauniešus.

Daugavpils folkloras kolektīvs „Kukulečka” šāda veida projektos piedalās visai bieži. 2005. un 2006.gadā kolektīva pārstāvji jau apmeklēja Novogardu un piedalījās deju, teātra un vokālajās meistarklasēs. Ž.Stankeviča atzīmēja, ka tieši Novogardā pirmo reizi notika mūsu pilsētā populārs uguns šovs, kurā piedalījās „Kukulečkas” dalībnieki.

Pēc astoņiem gadiem meistarklasēs piedalījās jau nākamā folkloras kolektīva „Kukulečka” paaudze. Jauniešiem bija iespēja apmeklēt mūsdienu deju nodarbības, pievērsties improvizācijai, jogai, teātra mākslai, bet vakaros viņi dejoja ar uguni un spēlēja īstus afrikāņu mūzikas instrumentus.

Tāpat Daugavpils folkloras kolektīvs sniedza solokoncertu, kurā piedāvāja skatītāju uzmanībai poļu un latviešu dziesmas un dejas. Pēdējās divās dienās notika prezentācijas. Jaunieši parādīja pieredzējušo skolotāju vadībā apgūto.

„Tie bija neaizmirstami koncerti, kuri iekaroja skatītāju sirdis, kā arī pozitīvi ietekmēja visus koncertu dalībniekus. Jauniešu uztverē „integrācija” nav tikai vārds, viņi tiešām sadraudzējās, iemīlēja šo projektu, savus skolotājus, to, ar ko viņi nodarbojas katru dienu. Ļoti negribējās braukt prom, taču esam pārliecināti, ka mēs vēl atgriezīsimies!”, pastāstīja Žanna Stankeviča.

Folkloras kolektīvs „Kukulečka” pateicas Polijas vēstniecībai Rīgā un Polijas Republikas Ārlietu ministrijai par finansiālu palīdzību.



Написать комментарий