Balvu novada amatnieku iespaidi par Vitebskas “Slavjanskij bazar”

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

No 10. līdz 14.jūlijam Vitebskā (Baltkrievijā) noritēja XXIII Starptautiskais mākslas festivāls „ Slavjanskij bazar”, kas ir viens no lielākajiem kultūras festivāliem Eiropā, kura laikā festivāla apmeklētājiem ik gadu tiek piedāvātas visdažādākās aktivitātes, piemēram, jauno izpildītāju konkurss, teātra izrādes, izstādes, koncerti, kā arī amatnieku tirgus, ziņo Balvu novada portāls.

Amatnieku tirgū šogad piedalījās arī četri mūsu Balvu novada amatnieki. Ķeramiķi Jolanta un Valdis Dundenieki uz Vitebsku aizveda savus darinātos māla izstrādājumus.
Viņi „ Slavjanskij bazar ’’ piedalījās jau vairākas reizes, jo patīk sakoptā pilsēta, tirgus atmosfēra un iespēja reklamēt savu produkciju.

Jolanta atzīst, ka lielā pircēju plūsma tirgū, kā arī cilvēku interese par māla darinājumiem un vēlēšanās uzzināt par produkcijas tapšanas vietu un procesu, dienas beigās patīkami nogurdina. Tirgošanās katru dienu noritēja no 10.00 rītā līdz 20.00 vakarā. Visnoderīgākie ir iegūtie ukraiņu un baltkrievu keramiķu kontakti, kā arī iegūtā emocionālā saikne apmainoties keramiķu starpā ar saviem darinājumiem.
Meistare Inga Šļunceva tirgū piedāvāja pašdarinātas rotaslietas, šūtus un tamborētus izstrādājumus. Pēc Ingas stāstītā pircēji bijuši atsaucīgi un izrādījuši interesi par visa veida izstrādājumiem. Inga atzīst, ka līdzīgu darinājumu piedāvājums tuvumā nebija atrodams. Inga priecājas par baltkrievu viesmīlību un ciemiņu sirsnīgo uzņemšanu, kā arī par iespēju ņemt dalību šajā lielajā pasākumā.
SIA „ Eco Fabrika” pārstāvis Guntars Šults devās uz amatnieku tirgu ar dažāda veida ziemas un vasaras trikotāžas izstrādājumiem, kurus veiksmīgi tur arī realizēja. Tā kā Guntars regulāri reklamē sava uzņēmuma produkciju ārpus Balvu novada dažādos tirgos un svētku pasākumos, tad viņam tā bija iespēja salīdzināt un vērtēt gan pasākuma organizāciju, gan pircēju atsaucību un interesi par dažāda veida izstrādājumiem. Šoreiz piekrišana bija izstrādājumu ziemas kolekcijai.
Visi „ Slavjanskij bazar” tirgus dalībnieki no Balvu novada priecājas par iespēju piedalīties šajā pasākumā un saka paldies par kopīgi noorganizēto braucienu.
Savukārt tie, kuri nebija, iespaidus var gūt foto galerijā un plānot braucienu nākamajā gadā.


Написать комментарий