Lietuvas gāzes kompānija klientiem nodarījusi trīs miljonu litu zaudējumus

foto: F64
foto: F64

Lietuvas Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienests (FNTT) un Ģenerālprokuratūra nodevuši tiesai krimināllietu, kurā trīs gāzes kompānijas "Lietuvos dujos" darbinieki un arī pats uzņēmums tiek turēts aizdomās par krāpniecību, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu, trešdien vēsta "Verslo žinios".

Kā teikts FNTT paziņojumā, pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētie snieguši nepatiesas ziņas Lietuvas Valsts cenu un enerģētikas komisijai un negodīgā ceļā kompānijas "Lietuvos dujos" interesēs piesavinājušies ļoti vērtīgu svešu īpašumu.

Šo darbību dēļ "Lietuvos dujos" klienti - fiziskās personas - cietuši zaudējumus gandrīz trīs miljonu litu (gandrīz 870 000 eiro) apmērā. Norādīts, ka darbinieki šajā gadījumā pielīdzināmi valsts ierēdņiem.

Pirmstiesas izmeklēšanai iesniegtajā Lietuvas Valsts kontroles speciālista atzinumā teikts, ka laikā no 2011. līdz 2013.gadam "Lietuvos dujos", aprēķinot dabasgāzes piegādes pastāvīgo cenu sadzīves lietotājiem, nepamatoti guvusi ieņēmumus 2,957 miljonu litu apmērā.

Par šo nodarījumu "Lietuvos dujos" atbildīgajiem darbiniekiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, bet pašai kompānijai - naudassods, juridiskās personas darbības ierobežošana vai juridiskās personas likvidēšana, norāda FNTT.


Написать комментарий