Neņemot vērā vecāku lūgumu, Daugavpils pilsētas pašvaldība plāno pati izvēlēties jaunu Krievu vidusskolas-liceja direktoru 1

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

17.jūlijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti nobalsoja par to, lai lēmuma projekts par Krievu vidusskolas-liceja direktora Jevgeņija Timošenko lūgumu par atbrīvošanu no ieņemamā amata tiktu nodots izskatīšanai Domes deputātu sēdē.

Kā ziņots, J.Timošenko ir uzrakstījis iesniegumu, kurā sakarā ar pensijas vecuma sasniegšanu lūdz atbrīvot viņu no ieņemamā amata. 13.augustā būs viņa pēdējā darba diena.

Komitejas sēdē piedalījās arī Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāku grupa, kura vāc parakstus par to, lai skolas direktores amatā tiktu iecelta izglītības iestādes direktora vietniece Irina Paura. Pēc viņu domām, par direktoru jāieceļ skolas darbinieks, kurš zina šīs izglītības iestādes specifiku.

Sēdes gaitā kļuva zināms, ka Jevgeņijs Timošenko patlaban atrodas uz slimības lapas, tādēļ viņš nevarēja piedalīties jautājuma apspriešanā. Deputāts Anatolijs Gržibovskis ierosināja uzklausīt klātesošos vecākus, kuri bija ieradušies uz sēdi un vēlējās izteikt savu viedokli, bet vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka Domē ir saņemta vecāku vēstule un tās saturs ir zināms. Pirms tika uzdots jautājums par amata konkursu, J.Dukšinskis paziņoja, ka tiek izstrādāti MK noteikumi, kuri paredz, ka turpmāk pašvaldībai jārīko konkursi uz vadošiem amatiem.

Rezultātā deputātiem paziņoja, ka viņi balso par J.Timošenko atbrīvošanu no amata, un par jaunu direktoru runas pagaidām nav. Komitejas locekļi atbalstīja lēmuma projektu un nodeva to izskatīšanai Domes deputātu sēdē, kas notiks 24.jūlijā.

Pēc komitejas sēdes atbildot uz žurnālistu jautājumiem, J.Dukšinskis paziņoja, ka, visdrīzāk, jauns Krievu vidusskolas-liceja direktors tiks noteikts konkursa rezultātā.
 


Написать комментарий

Lūk,paši tak vēlējāt!