J. Dukšinskis: Būs godīgāk uz Krievu liceja direktora amatu rīkot konkursu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis domā, ka ažiotāža ap Krievu liceju tiek radīta tādēļ, ka mācību iestāde ir laba, vai arī kāds vēlas izveidot šo ažiotāžu.

Par to vicemērs žurnālistiem paziņoja pēc Izglītības un kultūras jautājumu 17. jūlija komitejas sēdes, kurā tika izskatīts jautājums par liceja daudzgadīgā direktora Jevgeņija Timošenko atbrīvošanu no mata. Jautājuma apspriešanā piedalījās mācību iestādes skolēnu vecāku grupa, kura domei piedāvāja savu kandidatūru direktora amatam, tomēr viņiem lika noprast, ka viņu viedokli dome nevēlas īpaši dzirdēt, jo viņi to jau ir izklāstījuši rakstveidā.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, vai tiks rīkots konkurss, vai arī pašvaldība ieklausīsies skolēnu vecāku un liceja kolektīva viedoklī, vicemērs paziņoja, ka viņš vairāk nosliecas uz to, lai tiktu rīkots konkurss. J. Dukšinskis piebilda, ka konkursā varēs piedalīties arī liceja pārstāvji, tai skaitā arī liceja mācību daļas vadītāja Irina Paura, kuras kandidatūru piedāvā skolēnu vecāki. Liceja mācību daļas vadītāja strādā labi, skolas kolektīvs viņai uzticas, bet pašvaldība jūt spiedienu no liceja kolektīva un skolēnu vecāku puses. Ja interese ir tik liela, jārīko konkurss, domā J. Dukšinskis. „Šajā gadījumā būtu godīgāk rīkot konkursu”, – atzīmēja vicemērs.

Atbildot uz jautājumu, ar ko situācija ar jaunā Krievu liceja direktora iecelšanu atšķiras no situācijas ar 16. vidusskolu, kurā konkurss nenotika, un direktori Olgas Dukšinskas personā apstiprināšanai bez konkursa izsludināšanas izvirzīja pašvaldība, vicemērs apliecināja, ka tā bija pavisam citāda situācija. Lieta apstāklī, ka tad pastāvēja neizpildīta domes saistība piedāvāt Olgai Dukšinskai citu darbavietu. Šajā gadījumā šādu saistību nav, un parasti tādos gadījumos tiek izsludināts konkurss, atzīmēja J. Dukšinskis.


Написать комментарий