Gandrīz par 200 tūkst. eiro tiks veikta Slutišķu ciema „Vecticībnieku nama” renovācija

foto: latvia.travel
foto: latvia.travel

Iepriekš portāls jau ziņoja, ka 24. februārī Iepirkumu uzraudzības biroja portālā Daugavpils novada domes Kultūras pārvalde izsludināja konkursu par tehniskā projekta „Vecticībnieku vēsturiskās būves atjaunošana un lauku kultūras mantojuma saglabāšana Slutišķu ciemā” izstrādi un autoruzraudzības īstenošanu.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, atklātā konkursā uzvarējusī firma jau ir sagatavojusi „Vecticībnieku nama” sētas renovācijas tehnisko projektu, kura ietvaros tika veikta padziļināta vēsturiskā izpēte, un tā ir apstiprinājusi renovējamā objekta unikalitāti.

Projekta budžets, kuru finansē Eiropas lauksaimniecības attīstības fonds (ELFLA), sastāda 199202,05 eiro.

Ar šo līdzekļu palīdzību „Vecticībnieku namā” tiek plānots veikt divu ekspozīciju – „lauku sēta” un „saimniecības ēka” renovāciju, pēdējās teritoriju tiek plānots arī labiekārtot.

Atzīmēsim, ka iepriekš minēto objektu renovācijas darbu veikšanas mērķis ir to pielāgošana ekspozīcijai „Daugavpils novada 20. gadsimta pirmās puses lauksaimniecības darbarīki”. Ekspozīcijas ēkas ir tautas būvniecības paraugi, to vērtība ir tradicionālo celtniecības metožu pielietošanā, daudzās dekoratīvās koka detaļās, no kurām par vērtīgākām var nosaukt logu, slēģu un durvju aiļu rotājumus.

Atzīmēsim, ka projektu tiek plānots realizēt līdz 2015. gada 3. augustam.


Написать комментарий