Daugavpils 6.bērnudārza vadītāja, kas aiziet pensijā, izteica bažas par iestādes turpmāko likteni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils 6.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Valentīna Gorbunova sakarā ar pensijas vecuma sasniegšanu nolēmusi atstāt ieņemamo amatu, viņas pēdējā darba diena būs 20.augustā.

17.jūlijā notikušajā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē Valentīna Gorbunova izteica bažas par šīs iestādes turpmāko likteni.

„Mani uztrauc izglītības iestādes liktenis, jo tas ir vienīgais bērnudārzs, kuru izmanto daži mikrorajoni. Visiem spēkiem centos saglabāt bērnudārzu, lai bērni būtu savās telpās. Pārdzīvoju par pašiem mazākajiem audzēkņiem – 1-2 gadus veciem bērniem. Ceru, ka pēc manas aiziešanas pensijā bērnudārzs turpinās darboties kā pašvaldības struktūra. Tagad bērnudārza liktenis ir jūsu rokās. Vēlētos, lai šis bērnudārzs, kuram ir skaista un interesanta vēsture, tiktu saglabāts”, atzīmēja V.Gorbunova.  

Atbildot uz portāla jautājumu par izteiktām bažām, vicemērs Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka 6.pirmsskolas izglītības iestādes situācija tiešām ir sarežģīta, jo ēka ir maza (tajā darbojas tikai 2 grupas) un tās tehniskais stāvoklis nav pietiekami labs, šī stāvokļa uzlabošanai un sanitāri higiēnisku normu ievērošanai nepiecienāmi lieli naudas ieguldījumi.

Patlaban tiek izskatīti 2 iespējamie varianti: ēkas rekonstrukcija (gadījumā, ja tiks piesaistīti ES fondu līdzekļu) vai pirmsskolas izglītības iestādes pārcelšana tuvumā esošās 6.vidusskolas telpās. J.Dukšinskis atzīmēja, ka 6.vidusskolā jau mācās 5-6 gadus veci bērni, skolā esot veikta renovācija, iekārtoti mūsdienīgi laukumi.

Tomēr, saskaņā ar vicemēra informāciju, bērndārznieku vecāki vēlas, lai izglītības iestāde pastāvētu atsevišķi. J.Dukšinskis atzīst, ka bērnudārza pārcelšana uz skolas telpām nav labākais variants, bet finanšu atskaite liecina, ka tas būtu ekonomiski izdevīgs risinājums. Šāda prakse jau pastāv, nepieciešams vien izpildīt dažus noteikumus, piemēram, ierīkot atsevišķu ieeju.

Gala lēmums pagaidām nav pieņemts, tiek izskatīti abi augstākminētie varianti. „Bērnudārzs noteikti darbosies, tikai nav zināms, kur – pašreizējā ēkā vai skolas telpās. Šajā mikrorajonā bērnudārzam noteikti jābūt, un tas tiks saglabāts”, apliecināja vicemērs.


Написать комментарий