R.Strode: Vicemēra paziņojums ir atruna, Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecākiem iesaku aiziet uz pieņemšanu pie pilsētas mēra

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka daudzi mūsu lasītāji visai kritiski uztvēra Daugavpils vicemēra Jāņa Dukšinska paziņojumu par to, ka Krievu vidusskolas-liceja direktors jāizvēlas konkursa rezultātā, neņemot vērā to, ka minētās skolas kolektīvs un skolēnu vecāki izvirzīja savu kandidatūru šim amatam, portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāriem pie vicemēra partijas biedrenes Ritas Strodes.

R.Strode situāciju komentēja sekojoši:

„Ņemot vērā to, ka Krievu vidusskola-licejs Latvijas skolu reitingā ieņēma otri vietu aiz Rīgas ģimnāzijas, un šis līmenis tika saglabāts daudzu gadu laikā, uzskatu, ka šai izglītības iestādei jāvelta īpaša uzmanība, lai šis līmenis tiktu saglabāts.

Vidusskolā-licejā ir labs pedagoģiskais sastāvs, taču panākumu pamatā ir ne tikai skolotāju un skolas vadības darbs, bet arī tas, ka skolas materiālās nodrošināšanas procesā un mācību procesā piedalās skolēnu vecāki. Tādēļ viņu viedoklis jāņem vērā, jo viņi arī veicina skolas sasniegumus, turklāt, viņi ir nodokļu maksātāji un viņiem ir tiesības aizstāvēt savu viedokli.

Ja skolas kolektīvs gandrīz 100% atbalsta direktora vietnieci, arī vecāki neiebilst, pēc manām domām, pašvaldībai jāņem vērā viņu domas. Ja pašvaldībā jautās manu viedokli, es to aizstāvēšu. Esmu pārliecināta, ka šajā situācijā par direktoru jākļūst cilvēkam, kuru ir izvēlējies skolas kolektīvs un skolēnu vecāki.

Vidusskolā-licejā ir Vecāku padome. Es ieteiktu tai kopā ar kolektīva pārstāvjiem aiziet uz pieņemšanu pie pilsētas mēra, apspriestu situāciju un izteiktu savas domas. Nav iespējams neņemt vērā kolektīva viedokli, kas strādā vienā no labākajām Latvijas skolām”, paziņoja R.Strode.

Runājot par J.Dukšinska paziņojumu, ka konkurss ir jārīko, jo tiek izstrādāti MK noteikumi, kuri drīz noteiks pašvaldību pienākumu rīkot šāda veida konkursus, R.Strode atzīmēja, tā esot tipiska ierēdņu atruna, jo pagaidām likums to neprasa, tādēļ nav jāskrien vilcienam pa priekšu.


Написать комментарий