Daugavpils mērs deputātiem, kuri balsoja par Latvijas neatkarību, nevarēja nosaukt visas pilsētas domē pārstāvētas partijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.jūlijā Daugavpili ar vizīti apmeklēja biedrības "4. maija Deklarācijas klubs" dalībnieki. Minēto biedrību dibināja Latvijas Augstākās padomes deputāti, kuri 1990.gadā balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Kluba biedri apmeklēja arī Daugavpils pilsētas domi un tikās ar pilsētas vadību. Uzrunājot viesus, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka viņam ir prieks redzēt pilsētā šīs biedrības dalībniekus, jo kluba pastāvēšanas laikā šī ir biedrības dalībnieku pirmā vizīte uz Daugavpili.

Pirmais viesu jautājums bija saistīts ar pašvaldības skaitlisko un politisko sastāvu. Pilsētas mērs nosauca partijas, kuras Domē pārstāv 2 un vairāk deputāti, taču saminstinājās, nosaucot partijas, kuras pārstāv pa vienam deputātam. Piemēram, vadība tā arī neatcerējās partijas nosaukumu, kuru pārstāv Natālija Petrova, arī Domes darbinieces atbilde nebija pareiza. Vēl divu partiju nosaukumus pilsētas vadība pat nemēģināja atcerēties.

Mērs paziņoja, ka, neskatoties uz to, ka Daugavpils pilsētas domē darbojas 15 deputāti no 7 partijām, Domē neesot ne koalīcijas, ne opozīcijas, visi ir vienojušies strādāt kopīgi.

Jāatzīmē, ka viesus interesēja arī citi jautājumi – Marka Rotko mākslas centra izveide, dažu uzņēmumu darbība, migrācijas procesi, bezdarbs, kvalificēto darbinieku skaits, energoresursu izmantošana. Tāpat tika uzdots jautājums par to, kas uztur pilsētas sinagogas muzeju, kā notiek cietokšņa attīstība, ceļu remontdarbi.

Tika jautāts arī par pilsētas krievu un latviešu attiecībām. Tikšanās laikā apsprieda arī jautājumus, kuri jāmaina likumdošanā, lai pilsēta saņemtu vairāk ES fondu līdzekļu. Tāpat pilsētas mērs pievērsa viesu uzmanību faktam, ka Daugavpilī pieaug dzimstības līmenis, bet rindu pirmsskolas izglītības iestādē nav.


Написать комментарий