Senators Makeins: ASV jāsniedz Ukrainai militārā palīdzība

foto: AP
foto: AP

ASV ir pienācis laiks sniegt Ukrainai militāru palīdzību, uzskata Savienoto Valstu senators Džons Makeins.

"Tas ir jāsāk nekavējoties, piešķirot ieročus, arī prettanku un pretgaisa aizsardzības ieročus, ko Ukrainas vadība mums ir jau vairākkārt lūgusi. Tas ir kauns, ka ASV administrācija joprojām atsakās palīdzēt mūsu ukraiņu partneriem ar militārām iespējām," rakstā savā mājaslapā norāda senators.

Savukārt intervijā ASV telekanālam MSNBC Makeins atzina - viņš sliecas uzskatīt, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši Krievijas atbalstītie teroristi vai arī pati Krievija.

Viņš norādīja, ka fakti tiks noskaidroti izmeklēšanas gaitā.

"Tomēr, ja noskaidrosies, ka tas ir noticis vai nu separātistu, vai arī pašas Krievijas darbības rezultātā, kas sajauca to [civilo lidmašīnu] ar Ukrainas militāro lidmašīnu, es uzskatu, ka viņus sagaida atmaksas elle," sacīja senators.

Kā ziņots, Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, ceturtdien tika notriekta virs Ukrainas austrumiem, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, apliecināja Ukrainas valdība.

Ukrainas Drošības dienests pārtvēris un publiskojis nemiernieku telefonsarunas, kurās viņi detalizēti apspriež lidmašīnas notriekšanu. Sarunu gaitā nemiernieki atzīst, ka notriekta ārvalstu pasažieru lidmašīna un ka bojāgājušo ir ļoti daudz.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko, kurš ceturtdien viens no pirmajiem informēja sabiedrību par traģēdiju, apliecināja, ka lidmašīnu virs Torezas, Doņeckas apgabalā, notriekuši promaskaviskie kaujinieki.

"Tikko teroristi pie Torezas no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vēlīgi piešķirtā zenītraķešu kompleksa "Buk" notriekuši reisa Kualalumpura-Amsterdama civilo lidmašīnu," Geraščenko pavēstīja sociālajā tīklā "Facebook".

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.


Написать комментарий