Idejas brīvdienām: Daugavpils novada pagastu svētki, sports un izstādes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas nogale tiem, kuri nevēlas palikt četrās sienās un grib doties ārpus pilsētas, var būt interesanta un pat piesātināta.

Sestdien, 19. jūlijā uzreiz divos Daugavpils novada pagastos – Dubnas un Maļinovas notiks pagasta dienas.

Interesanti, ka par Maļinovas pagasta svētku tēmu kļuvis ievārījums. No plkst. 12:00 Maļinovas sporta laukumā ikviens varēs piedalīties dažādās sacensībās, sākot ar šautriņu mešanu un dārza ķerras stumšanu, līdz basketbola turnīram. Turklāt pagasta iedzīvotājus un viesus gaida plaša radošo darbnīcu izvēle, rokdarbu izstāde un konkurss „Labākais ievārījuma meistars”, piepūšamās atrakcijas bērniem un ūdens atrakcijas pieaugušajiem un, protams, svētku koncerts „Vasariņa atnākusi, visus priekus atnesusi”. Pēc koncerta ikviens varēs piedalīties ērkšķogu ievārījuma vārīšanas procesā un degustēt kopējā darba produktu. „Ievārījuma diena” noslēgsies ar zaļumballi.

Savukārt Dubnas pagasta svētku programma sāksies plkst. 13:00. Tajā paredzēti sporta pasākumi, piepūšamās atrakcijas, pirtnieces Dz. Abarones sausās pēršanās demonstrācija, amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Pasākuma organizatori plāno visus patīkami pārsteigt ar vietējo muzikantu un Lietuvas viesu koncertu „Zupas katls”, bet pasākuma noslēgumā ar zaļumballi kopā ar Līvānu grupu „Starpbrīdis”.

Arī sporta cienītājiem sestdien sagatavoti vairāki pasākumi – Daugavpils novada atklātais vīriešu pludmales volejbola čempionāts, kurš Līksnā sāksies plkst. 9:30, kā arī Austrumlatvijas 2. līgas čempionāts, kurš Višķu stadionā notiks 19:00. Visiem interesentiem piedāvā just līdzi Daugavpils novada komandai „Kalupe” un Krāslavas komandai.

Tiem, kuri brīvdienās plāno palikt Daugavpilī, piedāvā apmeklēt jaunās M. Rotko centra izstādes –  zviedru izcelsmes Norvēģijas mākslinieka Larsa Sranda izstādi „Aiz horizonta”, rīdzinieka Dmitrija Lavrentjeva izstādi „Uzlecošā Venēra” un mūsdienu mākslas centra KIM salonu.

Jebkurā gadījumā katrs no mums varēs organizēt savu atpūtu pats, turklāt laika apstākļi būs jauki – sestdien gaiss iesils līdz +24oC, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Savukārt svētdien, neskatoties uz to, ka sinoptiķi sola negaisu, būs praktiski tikpat silts laiks – gaisa temperatūra sasniegs +23oC.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий