Šlesers: Jauno Vilni izmanto kā platformu cīņā par vietu Saeimā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvija izmanto konkursu "Jaunais Vilnis" kā politisko platformu, lai gūtu uzvaru pār saviem politiskiem konkurentiem, komentējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu iekļaut tā devētajā "melnajā sarakstā" Krievijas māksliniekus Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Valēriju, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja uzņēmējs, partijas "Vienoti Latvijai" līderis Ainārs Šlesers.

Pēc viņa teiktā, "Vienotība" tagad mēģina "pārtrumpot" savus konkurentus – nacionālo apvienību VL-TB/LNNK, kuri arī nesen nāca klajā ar līdzīgu piedāvājumu.

"Pirmo reizi es sastopos ar faktu, ka ārlietu ministrs pirms lēmuma pieņemšanas paziņo par to sociālajā tīklā "Twitter", informē sabiedrību, sāk reklāmas kampaņu par to, ka viņš plāno kādu iekļaut melnajā sarakstā. Tādā veidā rodas sajūta, ka šis cilvēks mēģina kaut kādā veidā uzrunāt savus vēlētājus, pasakot, ka viņš plāno šādi rīkoties, un tad, redzot kaut kādu attieksmi, kura ir pausta pret viņa rīcību, pieņem galīgo lēmumu," norādīja Šlesers.

Viņš pauda izbrīnu, vai tiešām tie Krievijas mākslinieki, kuri tika iekļauti melnajā sarakstā, patlaban apdraud Latvijas drošību.

"Tas princips ir apmēram tāds: mēs kā tādi krancīši drusku varam kādu apriet, bet neko būtisku izdarīt nevaram. Šis notikums diemžēl nav vispār saistīts ar kaut kādu Latvijas apdraudējumu – tas saistīts ar to, kādā veidā ministrs Rinkēvičs izmanto administratīvo resursu, lai tiktu pārvēlēts nākamajā Saeimā," uzsver politiķis.

Tikmēr cits uzņēmējs Kirovs Lipmans, kurš arī ir bieži redzēts "Jaunā Viļņa" pasākumos, atteicās komentēt Rinkēviča lēmumu.

"Man nepatīk diskutēt par šo jautājumu. Tas ir politisks jautājums un es nevaru tajā iedziļināties, tas nebūtu pareizi. Es domāju, ka Rinkēvičs pats nevar pieņemt šo lēmumu - sākumā viņš to visu saskaņo ar Eiropas Savienību. Es negribētu komentēt šo jautājumu," intervijā portālam Mixnews.lv sacīja Lipmans.

Atgādinām, ka Rinkēvičs liedzis Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Kobzonam un Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums informēja, ka ministra lēmums saistīts ar pēdējo dienu notikumiem Ukrainā, kur notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna, nogalinot 298 cilvēkus.
 


Написать комментарий