Deputāts A.Broks uzskata, ka Valērijas, Gazmanova un Kobzona iekļaušana „melnajā sarakstā” saistīta ar rūpēm par Latvijas pilsoņiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā tiek pausti dažādi viedokļi par to, ka LR ārlietu ministrs ir papildinājis „melno sarakstu” ar dažiem Krievijas estrādes pārstāvju uzvārdiem. Portāls Gorod.lv ar jautājumu, vai ir vērts jaukt kultūru un politiku vērsās pie Daugavpils pilsētas domes deputāta un kultūras darbinieka Aivara Broka.

„Ziniet, ir tāds teiciens – ja jūs nepievērsīsieties politikai, tā pievērsīsies jums, tādēļ, pēc manām domām, jebkurš cilvēks neatkarībā no savas profesijas agri vai vēlu pievēršas politikai. Ja viņš to nedarīs, valsts var izvēlēties nepareizu virzienu, tādēļ esmu iesaistījies politikā”, paziņoja A.Broks.

Runājot par Krievijas estrādes pārstāvju – Valērijas, Gazmanova un Kobzona – iekļaušanu „melnajā sarakstā”, deputāts norādīja, ka tas esot saistīts ar rūpēm par mūsu valsts pilsoņiem: „Es pret to attiecos normāli, man šķiet, ka tas ir pareizs un loģisks lēmums. Lēmuma pamatojums ir visai nopietns, domāju, ka Latvija nav vienīga valsts, kas rūpējas par saviem pilsoņiem”.

Tāpat A.Broks atzīmēja, ka pilnībā piekrīt LR ārlietu ministra Edgara Rinkeviča oficiālajam viedoklim šajā jautājumā.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, kā šī situācija varētu ietekmēt Latvijas kā kultūras valsts tēlu, A.Broks paziņoja, ka nekas nemainīsies: „Domāju, ka nekas nemainīsies. Protams, krievu politiķi un šie cilvēki teiks, ka viņi ir aizskārti, bet ar to viss arī beigsies, tas nav pirmais šāda veida gadījums. Žurnālistiem būs par ko rakstīt – kādam ko pārmest, citus uzslavēt, taču tās ir tikai trīs personas, kuras nav valstu prezidenti, bet tikai kultūras darbinieki”.

Pēc A.Broka vārdiem, runas par to, ka festivāls vairs nenotiks Jūrmalā dzirdamas jau 7 gadus un nekas nemainīsies: „Domāju, ka Krievija ir ieinteresēta, lai festivāls notiktu Jūrmalā. Viņu sacītais par festivāla pārcelšanu citā vietā nav jāuztver nopietni. Jo Jūrmala no vienas puses ir Eiropa, bet no citas ir saistīta ar nostalģisko Padomju savienību, un tas ir liels pluss. Domāju, ja festivāls tiktu pārcelts uz Sočiem vai kādu citu Krievijas pilsētu, tas būtu pavisam cits pasākums”.


Написать комментарий

Ļoti objektīvs vērtējums LV 'ministru,ierēdņu darbam,jautājums-problēma ir ļoti ikdieņišķa un patīkami apzināties,ka mūsu valsts Latvija, rūpējās par saviem iedzīvotājiem-savu komandu un atbalsta tikai progresīvus,humānus,nevardarbīgus pasākumus un aicinājumus.