Daugavpils vicemērs ierosināja, lai uzņēmēji aktīvāk piedalītos speciālistu sagatavošanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms pašvaldību vēlēšanām Daugavpils mēra partija solīja, ka studenti, kuru nākamās profesijas būs saistītas ar pilsētas attīstību (ārsti, inženieri utt.), tiks nodrošināti ar stipendijām.

Portāls Gorod.lv uzdeva pilsētas vadībai jautājumu par to, kādas profesijas mūsu pilsētā ir aktuālas un pieprasītas, vai plānots slēgt līgums ar izglītības iestādēm par stipendiju piešķiršanu.

Kā ziņots, pašvaldība nesen pieņēma lēmumu par stipendiju piešķiršanu topošiem ārstiem, kuri pēc studijām strādās mūsu pilsētā. Tomēr pagaidām nav informācijas, ka kāds Daugavpilī būtu saņēmis šāda veida stipendiju. 

Vicemērs Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka, izņemot stipendijas medicīnas jomā, pašvaldība noslēgusi līgumu arī ar Daugavpils Universitāti, turklāt stipendiju var saņemt dažādu specialitāšu studenti. Uz šo stipendiju var pretendēt students, kurš sekmīgi nokārtojis eksāmenus, tādēļ stipendija ir pieejama dažādu specialitāšu studentiem – gan topošiem skolotājiem, gan psihologiem, gan fizioterapeitiem. Jāpiebilst, ka šīs stipendijas DU studentiem tiek izmaksātas jau vairākus gadus.

J.Dukšinskis paziņoja, ka pašvaldību interesē arī tās jomas, kurās pastāv speciālistu trūkums. Pagaidām līgums ir noslēgts tikai medicīnas jomā, bet Stradiņa Universitāte ierosinājusi attiecināt to arī uz citām specialitātēm.

Daugavpilij vajadzīgi gan skolotāji, gan elektriķi, bet viņiem jābūt labi sagatavotiem, atzīmēja vicemērs. Uzņēmēji bieži vien sūdzas par kvalificētu darbinieku trūkumu, tādēļ, pēc J.Dukšinska vārdiem, gribētos, lai programmas būtu kvalitatīvākas, bet uzņēmēji aktīvāk piedalītos jaunu programmu izstrādē un jaunu speciālistu sagatavošanā, jo problēma nav saistīta tikai ar izglītības iestādēm.
 


Написать комментарий