Fox News: Obamas „sarkanās līnijas” Putinam ir zaļā gaisma

foto: gazeta.ru
foto: gazeta.ru

Baraks Obama draud Krievijai ar starptautisku izolāciju, kaut gan pats pasaules arēnā ir zaudējis savu autoritāti, domā Fox Business Network raidījumu vadītājs Luiss Dobss. Žurnālists atzīmē, ka pat dzimtenē Obama nebauda ne cieņu, ne uzmanību, bet Putinam Krievijā ir gan viena, gan otra, – ziņo RT.

Luiss Dobss, Fox Business Network raidījumu vadītājs: Sākumā ļaujiet man izteikt dažas piezīmes par prezidenta labi attīstīto un hronisko noslieci lasīt notācijas mūsu sabiedrotajiem un draudēt ienaidniekiem, kaut gan viņš nekad nespēj izpildīt savus draudus.

Lūk, kā prezidents brīdina Krieviju par tās darbību sekām.

Baraks Obama, ASV prezidents: Ja Krievija turpinās mīdīt Ukrainas suverenitāti un atbalstīt separātistus, kuri kļūst arvien bīstamāki un tagad apdraud ne tikai cilvēkus Ukrainā, bet arī starptautisko sabiedrību kopumā, tad Krievija tikai pastiprinās savu izolāciju un cena, kuru tai nāksies maksāt par savu uzvedību, tikai pieaugs.

Luiss Dobss: Kad klausies viņa brīdinājumu, rodas jautājums: vai prezidentam Obamam vēl ir palikusi reputācija, starptautiska autoritāte, kura ļautu pārliecināt starptautisko sabiedrību atbalstīt viņa draudus, kuri adresēti Putinam un Krievijai? Pagaidām atbilde ir acīmredzama: nav.
Eiropas līderi līdz šim brīdim nav pauduši gatavību ieviest tik tālu ejošas sankcijas, kā vēlētos Obama un viņa padomnieki nacionālās drošības jautājumos. Daļēji tādēļ, ka Krievija apmēram par 30% apgādā Eiropu ar dabas gāzi. Daļēji tādēļ, ka ASV prezidents jau ir zaudējis to nelielo autoritāti, kura viņam kādreiz bija Eiropā.

Un mūsu kādreiz uzticamajiem sabiedrotajiem nav noslēpums, ka prezidenta Obamas „sarkanās līnijas” būtībā bieži ir zaļā gaisma. Saskaņā ar Gallup aptauju otrajā ceturksnī Obamas vidējais reitings ASV sastādīja 43%. Tai pašā laikā 8 no 10 Krievijas pilsoņiem atbalsta to, ko viņu labā dara prezidents Putins.

Tā kā diemžēl tie brīdinājumi, kurus prezidents izteica Baltajā namā, varētu būt vēl viens veltīgs prezidenta vingrinājums, kurš raida tikai bezjēdzīgus signālus – te vienā, te otrā krīzē bez rezultātiem.


Написать комментарий