Lielbritāniju pārpludinājuši Rietumeiropas zagļi recidīvisti

foto: vm.ru
foto: vm.ru

Nesen Pitsboro Parlamenta deputāts Stjuarts Džeksons savas uzstāšanās laikā pievērsa sabiedrības interesi tam, ka ES zagļi recidīvisti bez traucējumiem atgriežas Lielbritānijā pēc izsūtīšanas un turpina savu noziedzīgo karjeru.

Viņš atzīmēja, ka likumdošana šajā jomā nav pilnīga. Proti, lai Lielbritānijas Valsts kasi atbrīvotu no šādu noziedznieku uzturēšanas, Iekšlietu ministrija bieži noslēdz ar viņiem neformālas vienošanās saskaņā, ar kurām daļu cietumsoda bandītiem jāizcieš dzimtenē, – ziņo ruconnect.co.uk.
Tomēr šo vienošanos izpildes kontrole no valsts orgānu puses netiek veikta, tādēļ recidīvisti brīvi pārvietojas pa ES teritoriju, tai skaitā atpakaļ uz Lielbritāniju.

Kā piemēru Stjuarts Džeksons minēja lietuvieša Mantasa Pronckusa gadījumu. 2012. gada septembrī Pitsboro tiesa par zādzību piesprieda viņam 20 mēnešus cietumsoda. Tomēr vēlāk viņš tika atbrīvots ar pienākumu atgriezties Lietuvā līdz viņam piespriestā cietumsoda beigām.

Starp citu, jau nākamā gada aprīlī Prockusu atkal arestēja Piterboro policija par zādzību un izsūtīja uz Lietuvu. Tādējādi viņš vairākas reizes atgriezās atpakaļ un pēc ierašanās aplaupīja dzīvojamās mājas.

Par savu pēdējo noziegumu, kurš viņš paveica 2014. gadā, Prockusam tika piespriests 2 gadu cietumsods bez pirmstermiņa atbrīvošanas tiesībām.   

 


Написать комментарий