Suns cilvēku padara par 10 gadus jaunāku

foto: medikforum.ru
foto: medikforum.ru

Skotijas zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka suns ļauj tā īpašniekam pagriezt laiku atpakaļ un kļūt jaunākam. Tā noslēpums ir vienkāršs – suns piespiež saimnieku vairāk kustēties, bet fiziskā aktivitāte ir stiprāka par botoksu.

Regulāras fiziskās aktivitātes, kuras ir saistītas ar ikdienas pastaigu nepieciešamību, ļauj suņu saimniekiem kļūt jaunākiem vidēji par 10 gadiem. Pie šāda daudziem mājdzīvnieku īpašniekiem patīkama secinājuma nonākuši St Andrews University zinātnieki. Pastaigu tonizējošais efekts novērojams jebkurā gadījumā neatkarīgi no distanču garuma. Turklāt suņi pozitīvi ietekmē cilvēka psihisko veselību, – vēsta medikforum.ru.

„Ja jūsu mājās ir suns, tad jūsu fiziskās aktivitātes līmenis vidēji būs kā 10 gadus jaunākam cilvēkam, – saka pētījuma autori. – Iespējams, jūsu dzīves ilgums nepagarināsies par liekiem 10 gadiem, bet vienalga regulāru pastaigu ar suni noderīgums ir acīmredzams. Jūs dzīvosiet veselīgāku dzīvi ar mazāku slimību daudzumu”.

Tāpat zinātnieki uzsver, ka suņu cienītājiem novērojams jūtami mazāks depresiju līmenis. Kopumā emocionālā saite starp suni un viņa saimnieku pozitīvi ietekmē visus cilvēka veselības aspektus. Pētnieki novēroja 547 viena Skotijas reģiona seniorus, kuri dzīvoja 100 km attālumā viens no otra. Vidējais novērojamo vecums sastādīja 79 gadus.

No viņiem 50% bija suns, un mājdzīvnieku īpašnieki pēc fiziskās sagatavotības līmeņa bija par 10 gadiem jaunāki nekā viņu vecuma cilvēki, kuriem nav suņa. Tāpat viņiem novērojams zemāks depresiju līmenis.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий