Alla Pugačova kritusi nežēlastībā par atbalstu Ukrainai

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Jūrmalā uz konkursu „Jaunais vilnis” ieradusies Krievijas estrādes zvaigzne Alla Pugačova, kura pēdējos mēnešos bauda Kremļa oficiālās varas ja ne nicinājumu, tad ignoranci gan. Pugačova izteikusi protestu pret Krimas aneksiju un atbalstījusi Krievijas opozīciju.

Laikā, kad virkne Krievijas estrādes zvaigžņu aicinājušas atcelt „Jauno vilni”, jo Latvija melnajā sarakstā ierakstījuši trīs pazīstamus krievu dziedātājus – Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Valēriju, tā viņiem liedzot piedalīšanos „Jaunajā vilnī”, Pugačova gan aicinājusi „Jauno vilni” tomēr rīkot. Ja daudzi Latvijā „Jauno vilni” saista ar Krievijas „maigo varu” un tā rīkošanu Jūrmalā ar atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, tad Pugačova dažādos veidos paudusi atbalstu gan Ukrainai, gan Krievijas opozīcijai. Tas Pugačovai nesis vienas vienīgas nepatikšanas – viņa pazudusi no Krievijas televīzijas ekrāniem, bet Sanktpēterburgas mērija apturējusi viņas daudzmiljonu projektu par Dziesmas teātra izveidi.

Nesen Pugačova parakstīja vairāku redzamu Krievijas mākslinieku un kultūras darbinieku atbalsta vēstuli grupas „Mašina vremeņi” līderim Andrejam Makarevičam, pieprasot izbeigt Kremļa oficiālās varas vēršanos pret Makareviču, jo viņš bija viens no pirmajiem, kurš pauda kritiku Vladimira Putina režīma iebrukumam Ukrainā.

Par politisku manifestāciju var arī uzskatīt to, ka 15. aprīlī, savā 65. dzimšanas dienā, Alla Pugačova publiskoja savu jaunāko klipu – „Mūs sit, bet mēs lidojam”. Jaunajā dziesmā Pugačova dzied, ka nepieciešams „izraut brīvību” un, par spīti sagādātajām sāpēm, lidot aizvien augstāk. Klipā redzami kadri, kuros Krievijas varas struktūras vardarbīgi izklīdina opozicionāru mītiņus – gan futbola līdzjutēju, gan geju tiesību aizstāvju, gan citus. Šo klipu, kas daudziem bija pārsteigums, var uzskatīt par atbalstu Krievijas opozīcijai.

Jāatzīmē arī tas, ka Pugačova šogad savā dzimšanas dienā nerīkoja plašu koncertu, kaut gan tas bijis paredzēts. Janvārī, kad Kijevā jau notika plašas protesta akcijas pret valdošo Janukoviča režīmu, parādījās ziņas, ka Pugačova plāno savu jubileju ar plašu koncertu atzīmēt Kijevā. Acīmredzot karadarbība Ukrainā izjauca šos plānus. Jāatzīmē, ka pēdējā laikā interneta vidē kļūst populāra Pugačovas pirms 20 gadiem dziedātā dziesma ukraiņu valodā – „Mana mīļā māte”.

Iespējams, Krievijas varas gaiteņos Pugačova daudz nedraugu ieguva arī šī gada jūnijā, kad Krievija ar vērienu svinēja savus nacionālos svētkus – Krievijas dienu. To ar pirmā lieluma estrādes zvaigžņu piedalīšanos sarīkoja arī tikko okupētajā Krimā. Jaltā notika Viskrievijas jauno dziedātāju konkurss „Piecas zvaigznes”, uz kuru devās arī Pugačovas vīrs Maksims Galkins. Tomēr pati Pugačova savu kāju uz anektētas zemes nespēra. Oficiālais iegansts bija tāds, ka Pugačova ar bērniem atpūšas Izraēlā.

Šomēnes arī kļuva zināms, ka Sanktpēterburgas mērijas vainas dēļ pārtraukts Allas Pugačovas vērienīgais projekts – Ņevas krastos bija paredzēts izveidot Allas Pugačovas Dziesmu teātri ar 12 000 skatītāju vietām. Šajā projektā Pugačova zaudējusi 100 miljonus rubļu (2,1 miljoni eiro). Tagad Sanktpēterburgas mērija plāno lauzt līgumu ar Pugačovu, bet Pugačovas pārstāvji grasās tiesāties ar Sanktpēterburgas mēriju, lai tā atlīdzina zaudējumus.

Jāteic, ka oficiāli Kremļa pārstāvji pret Pugačovu nevēršas, jo viņai Krievijā ir ļoti liela ietekme. Tomēr to, ka viņa tiek ignorēta, var just kaut vai pēc tā, ka viņa aizvien retāk parādās Krievijas televīzijas kanālos un viņa vairs nepiedalās Krievijas varas organizētajos oficiālajos koncertos. Tajā pašā laikā Pugačovas vārdu izmanto arī interneta huligāni. Piemēram, viņi izveidojuši viltus dziedātājus Twitter kontu, kurā viņa it kā izsaka atbalstu Ukrainas neatkarībai, kaut gan, kā nesen atzinusi pati Pugačova, viņa tviteri nelieto.


Написать комментарий