Drošības policija vērtē satīriķa Zadornova izteikumus par Ukrainu

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Drošības policija vērtē Jūrmalā dzimušā un dzīvojošā krievu satīriķa Mihaila Zadornova apgalvojumus, ka Malaizijas aviolainera notriekšana virs Ukrainas bija amerikāņu provokācija un Krievijas armijā jāizsludina kaujas gatavība, lai atbildētu „Ukrainas provokatīvajām apšaudēm pa Krievijas zemi”.

Kasjauns.lv Drošības policijai jautāja, vai šādi Zadornova izteikumi, kas vērtējami kā naida kurināšana un aicinājums uz karu, nebūtu par pamatu izvērtējumam, vai Zadornovam ir saglabājama uzturēšanās Latvijā, vai viņa agresīvie izlēcieni atbilst Latvijas likumdošanai? Drošības policija atbildēja, ka izvērtē Zadornova izteicienus, tomēr sīkāk nepaskaidroja, kādas sekas tas varētu radīt.

„Informējam, ka Drošības policija ir informēta par publiskajā telpā izskanējušajiem izteikumiem un veic darbības atbilstoši savai kompetencei,” teikts lakoniskajā Drošības policijas atbildē.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Zadornovs Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā vaino ASV un iesaka Ukrainu noslaucīt no zemes virsas.

„Man šķiet, vajag nekavējoties izsludināt kaujas gatavību visā mūsu (Krievijas) armijā. Atbildēt uz tām provokatīvajām apšaudēm, kuras veic no Ukrainas puses pa Krievijas zemi. Savulaik Damanskas salā ķīnieši arī rīkoja tādas provokācijas, bet tad kāds no vietējiem virsniekiem deva pavēli noklāt visu no raķešu kompleksa dažus kilometrus no Krievijas robežas. Ķīnieši nekad vairs tur nebāzās! Virsnieku atcēla no amata, bet pie viena apbalvoja,” savā interneta blogā raksta Zadornovs.

Par Malaizijas aviolainera traģēdiju satīriķim viss skaidrs – tā ir ilgstoši stingrā slepenībā gatavota amerikāņu provokācija, piedaloties ukraiņu militāristiem. Viņš gan nešaubās, ka no Krievijas viedokļa tas nav zaudējums – lai arī „upuru būs daudz”, taču Amerika galu galā cietīšot dziļu sakāvi, sagādājot gan lērumu ciešanu. 

Papildus naida propagandai pret Rietumiem Zadarnovs neaizmirst pieminēt Ukrainā „dzimstošo fašismu”, pret kuru jācīnās, nogānīt kapitālistus un paslavēt Padomju Savienību. Tomēr viņš labprāt izvēlas mitināties NATO un Eiropas Savienības dalībvalstī – kamēr nav atņemta uzturēšanās atļauja Latvijā.

Jāpiebilst, ka 1971. gadā Zadornovs apprecējās ar Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas pirmā sekretāra Jāņa Kalnbērziņa meitu Veltu. Laulība nebija īsti laimīga, taču ilga 38 gadus, līdz Zadornovs nolēma šķirties un apprecēties ar 16 gadus jaunāko rīdzinieci Jeļenu Bombinu. Viņiem ir nu jau 24 gadus veca meita.


Написать комментарий