Daugavpils pašvaldība turpina meklēt finansējumu stadiona būvniecībai 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tikšanās ar žurnālistiem laikā, atbildot uz jautājumu, vai Daugavpils pašvaldība ar Latvijas Olimpisko komiteju ir apspriedusi jautājumu par stadiona būvniecību pilsētā, vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka diskusijas par šo jautājumu notiek regulāri.

Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka pašvaldība vēlētos, lai LOK iesaistītos jautājuma risināšanā tādēļ, ka pašvaldībai tikai par saviem līdzekļiem plānoto lielo stadionu un vieglatlētikas manēžu būs grūti uzbūvēt. Tāpat pašvaldība nebūtu pret, lai būvniecībā iesaistītos arī citas organizācijas. Pagaidām dome meklē fondu piesaistīšanas iespējas un cer uz valsts atbalstu.

Atzīmēsim, ka 26. jūnija sēdē Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu sākt teritorijas Stadiona ielā 3 detālplānojuma un skiču projekta izstrādi sporta kompleksa būvniecībai. Diskusijas radīja stadiona ietilpība. Sākotnēji tautas kalpiem piedāvāja apstiprināt lēmumu par stadiona būvniecību ar 5 tūkst. vietu, tomēr mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka tas ir pārāk daudz, un tika nolemts izstrādāt dokumentāciju stadionam ar 3 tūkst. vietu.

Saskaņā ar plāniem stadionā būs vieglatlētikas manēža ar 4 apļa un 8 taisniem skrejceļiem, tāllēkšanas un augstlēkšanas, diska, šķēpa mešanas un lodes grūšanas sektoriem, divu līmeņu tribīnes ar 500 vietām, ģērbtuves, trenažieru zāle un sporta laukums. Tas viss atbildīs Starptautiskās vieglatlētikas federācijas prasībām. Turklāt nākamajā sporta kompleksā tiek plānots ierīkot ar 4 pludmales volejbola laukumus, laivu piestātni, aktīvas atpūtas un ūdens sporta nodarbību zonas, kā arī autotransporta stāvvietas. 

 


Написать комментарий

Vienkāršākais aizdevums vai finansējums biznesa izaugsmei, sākot no EUR 30 000 kopā ar Cityfinances Vairāk www.cityfinances.lv