Latgales vēstniecība “Gors” atsāk aktīvu kultūras dzīvi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Līdz ar 1. augustu, aktīva kultūras dzīve atsākas arī Latgales vēstniecības „Gors” zālēs Rēzeknē. Pirmie jaunās sezonas pasākumi būs Latvijas Mākslas akadēmijas un tās Latgales filiāles studentu darbu izstādes „Atvērts” atklāšana un augustam veltītā tematiskā kino un mūzikas mēneša ieskaņu vakars ar improvizācijas teātra mākslu un džeza trio, lsm.lv informē "Gora" pārstāve Edīte Husare.

Augusts Latgales vēstniecībā „Gors” noritēs kino un mūzikas zīmē vēl vasaras viegluma noskaņās.

Sākot ar 8.augustu, katru piektdienu un sestdienu uz koncertzāles jumta terases būs brīvdabas kino seansi, no 16. līdz 20.augustam notiks II Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls „Open Place”, kura konkursa programmā šogad piedalās 27 īsfilmas ko veidojuši jaunie režisori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Dānijas, Vācijas un Krievijas, bet ārpuskonkursa programmā tiks izrādītas pēdējo gadu labākās ārvalstu filmas, notiks koncerti un tikšanās ar aktieriem, kā arī 23.augustā visas dienas garumā tiks izrādītas jaunākās latviešu animācijas, dokumentālās un mākslas filmas.

Augustā būs iespēja piedzīvot arī dejas izrādes – Līgas Libertes dejas teātra izrāde „Netici visam, ko redzi”, deju kopas „Dziga” un Lilijas Liporas dejas uzvedums „Būt kopā” – un koncertus dažādām gaumēm: Jelgavas bigbenda un vokālās grupas „Framest” programma „Multfilmu pasaulē”, koncertprogramma „Vīns un mūzika. Itālija” ar Sonoras Vaices, Jāņa Ķirša un Ilzes Ozoliņas piedalīšanos, dziedātājas Marijas Naumovas Parīzes tematikai veltītie koncerti, pirmo reizi vasaras atļaušanās šlāgermūzikas koncertā, kā arī simfoniskās mūzikas cienītājiem kino tematikai veltīts koncerts „Simfoniskais kinematogrāfs”.

Septembrī koncertzāles jaunā sezona turpināsies līdz šim jau ierastā ritmā ar dziedātāja Goran Gora pirmās Latvijas koncerttūres koncertu, X Baroka mūzikas dienu īpašo notikumu operas-kolāžas „Māja Mītelim” pirmizrādi, grupas „Dabasu Durovys” jaunā albuma prezentācijas koncertu, starptautiskā teātra festivāla „Soli pa solim” norisēm un citiem kultūras notikumiem.

Koncertzāles pārstāvji lūdz apmeklētājus ņemt vērā, ka šobrīd, braucot uz Rēzekni no Viļānu, Jēkabpils, Rīgas puses posmā Viļāni-Rēzekne tiek veikti ceļa A12 seguma rekonstrukcijas darbi. Jārēķinās, ka ceļš uz Rēzekni varētu būt garāks vismaz par pusstundu.


Написать комментарий