Rozentāle par bijušo veselības ministri: Viņa tikai prata smērēt papīru

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Reemigrācijas plānu rakstīšana ir tikai papīru smērēšana, jo Latvijas iedzīvotāji, nesaņemot veselības aprūpi savā valstī, spiesti braukt uz ārzemēm, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijusī veselības ministre un Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja, tagadējā Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle (SC).

"Šodien mūsu cilvēki, kuri nesaņem šeit palīdzību un kuriem nepienākas C hepatīta simtprocentīga kompensācija, aknu transplantācija un daudzu citu slimību ārstēšanai nepieciešami medikamenti, brauc uz kādu no Rietumeiropas valstīm, piemēram, uz Lielbritāniju. Jā, viņiem ir jānostrādā legāli trīs mēneši, viņiem jābūt uzturēšanas un darba atļaujai, un tad iestājās visas sociālas garantijas. Priekš kam smērēt papīru un rakstīt par demogrāfijas problēmām, ja mēs redzam, ka cilvēki aizbrauc?" norādīja Rozentāle.

Pēc viņas domām, patlaban mēs nevaram atrast veselības ministru tāpēc, ka valdošā koalīcija "jūk un brūk pa visām vīlēm" un cilvēku problēmas politiķiem ir svarīgas "tikai vārdos".

"Circene bija veselības ministres amatā divus ar pusi gadus, bet šajā laikā viņa neizdarīja itin neko. Bet ar papīru smērēšanu viņai gāja ļoti labi. Papīri ir sarakstīti kaudzēm," piebilda Rozentāle.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.
 


Написать комментарий