Inspekcija kā pirmās grasās bloķēt 20 populārākās interneta azartspēļu vietnes

foto: lsm.lv
foto: lsm.lv

Sākot ar piektdienu, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai ir tiesības bloķēt nelicencētās interneta azartspēļu vietnes un paredzams, ka vispirms tiks bloķētās 20 vispopulārākās no tām.

To intervijā Latvijas Radio rīta programmai „Labrīt” apliecināja inspekcijas vadītāja Signe Birne.

Protams, mēs sāksim ar tiem, kuri šajā reklamēšanas jomā ir visaktīvākie. (..) Šis saraksts un bloķējamās vietas ir mūsu pārziņā,” teica Birne. Tāpat samērā drīz varētu tikt bloķētas tās vietnes, kuru saimnieki sevi aktīvi popularizē un reklamē.

Birne norādīja, ka nereti arī paši iedzīvotāji lūdz inspekcijas palīdzību bloķēt kādu mājaslapu, ja tās īpašnieki sevi reklamē, pēc iedzīvotāju ieskatiem, pārlieku uzmācīgi. Reizēm arī paši spēlmaņi lūdz palīdzību – vairāk gan gadījumos, kad netiek izmaksāts laimests vai radušās citas problēmas attiecībās ar vietnes saimniekiem. Taču inspekcija nevar palīdzēt, jo vietne nav reģistrēta.

Paredzams, ka līdz ar prasību licencēt sevi daļa azartspēļu uzņēmumu varētu sevi reģistrēt. Taču daļa, iespējams, Latviju pametīs – it sevišķi lielās kompānijas, kurām tirgus Latvijā ir par šauru, lai tajās darbotos kā licencēta vietne.

 


Написать комментарий