Rinkēvičs brīdina tos iedzīvotājus, kas pievienojušies teroristiem Ukrainā

foto: euronews.com
foto: euronews.com

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) brīdina tos Latvijas iedzīvotājus, kuri, iespējams, devušies uz Autrumukrainu, lai pievienotos vai atbalstītu prokrieviskus kaujiniekus.

Ministrs sociālās saziņas vietnē «Twitter» piektdienas vakarā pavēstīja, ka Latvija iestājas par to, lai kaujinieku grupējumi, kas izvērsuši karadarbību Ukrainas austrumu reģionos, tiktu iekļauti Eiropas Savienības «teroristu organizāciju sarakstā». Tāpēc viņš vērš uzmanību uz sekām, kādas gaidāmas tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas varētu būt devušies uz Ukrainu, lai palīdzētu separātistiem

«Latvijas iedzīvotājiem iesaku apdomāt sekas, ja tur jau esat,» raksta ministrs.

Jāatgādina, ka Drošības policijas (DP) rīcībā ir informācija par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā.

Šī informācija, kas ir iegūta no dažādiem avotiem, tiek pārbaudīta un vērtēta no pretizlūkošanas, konstitucionālās iekārtas aizsardzības un krimināltiesiskā aspekta. Ņemot vērā Ukrainas konflikta ietekmi uz drošības situāciju Eiropā, DP savas kompetences ietvaros pievērš pastiprinātu uzmanību dažādiem ar šo konfliktu saistītiem aspektiem, kas var tieši vai netieši ietekmēt arī Latvijas nacionālās drošības intereses.

DP gan atturas konkretizēt, kādās aktivitātēs Latvijas iedzīvotāji, iespējams, iesaistījušies.


Написать комментарий