Nav skaidrs, vai Krievijas atteikums Latvijas šprotēm ir politizēts

foto: gastronom.ru
foto: gastronom.ru

Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta mājaslapā rosselkhoznadzor.ru parādās arvien jauni ziņojumi par atklātajām nepilnībām ievestajos pārtikas produktos.

Tajos dominē ne tikai Ukraina un Polija, bet arī vairākas citas valstis, to skaitā Ķīna. Uzraudzības dienests sagādājis rūpju pilnus brīžus mūsu zivju ražotājiem, apturot 15,5 tonnu kravu ar šprotu konserviem, taču pašlaik nav skaidrs, vai norādītie šīs rīcības iemesli ir īsti vai izgudroti Eiropas Savienības sankciju dēļ, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Steidzamā kārtā tiek izvērtēta arī 20 tonnu sausā piena krava no Latvijas, jo arī tajā dienests konstatējis mikrobioloģisku neatbilstību. Papildus tam jaunākais ziņojums interneta vietnē liecina, ka, sākot no 11. augusta, uz laiku tiek ieviesti ierobežojumi SIA DK Daugava. Problēmas radušās ar uzņēmumā ražoto biezpienu. Tāpat ieraksti atklāj, ka uzņēmuma Limbažu siers ražotajam pienam un piena produktiem pastiprināta kontrole tiek veikta jau no 14. jūlija.

Šprotu konservu un sausā piena kravas Krievija apturēja uzreiz pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) apstiprināja tā sauktās trešās fāzes sankcijas. Kaut gan Krievija vēl nav paziņojusi par pretsankcijām, šo kravu apturēšana Latvijā tiek uztverta kā iespējama atbilde uz ES rīcību. Latvijas atbildīgās institūcijas oficiāli to noliedz, pagaidām vēl esot pāragri izdarīt secinājumus. Ārlietu ministrijā norāda, ka vēl nekas neliecina, ka kravas apturētas ar politisku motivāciju.


Написать комментарий