Turpinās remontdarbi uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

VAS „Latvijas Valsts ceļi” ir noslēgusi līgumu par remontdarbiem uz pārvada pāri dzelzceļam uz autoceļa (a/c) Rīga – Liepāja (A9).

Līgums noslēgts ar Latvijas - Lietuvas kopuzņēmumu SIA „Viadukts” un kopējā līguma cena ir 3 300 000 eiro.

Ir izsludināts iepirkums a/c Rīga (Baltezers) - Igaunijas robeža (Ainaži) (A1) rekonstrukcijai posmā aiz Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai.

Tāpat ir pasludināti iepirkuma rezultāti gājēju celiņa izbūvei Ulbrokā gar a/c Ulbroka – Ogre (P5). Plānots, ka būvdarbi tiks uzsākti augusta vidū.

Pie ilgstoši augstas gaisa temperatūras intensīvi uzkarst autoceļu virsma. Ceļu segumam uzkarstot vairāk par +50 grādiem bitumens kļūst mīksts un atsevišķās vietās uz ceļa veidojas svīduma vietas un var veidoties lokālās deformācijas. VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” apstrādā šos posmus ar smilti vai sīkām šķembām, lai braukšanas apstākļi būtu droši.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka valsts ceļu tīklā rit aktīva remontdarbu sezona. Remontdarbi norisinās gandrīz uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem.

Atvainojamies autovadītājiem par sagādātajām neērtībām un aicinām būt saprotošiem. Autoceļu būvniecības sezona ilgts vien piecus mēnešus un līdz rudens/ziemas sezonai būvniekiem jāpaveic šogad plānotie darbi.


Написать комментарий