Sutri aizvada pirmos pagasta svētkus

foto: livani.lv
foto: livani.lv

25.jūlijā visas dienas garumā kultūras namā cepām pīrāgus Irēnas Daņiļevičas vadībā, ko kopīgi gatavojām ar mīlestību un labiem nodomiem, lai mums maizītes netrūkst  ne svētkos, ne ikdienā, ziņo Līvānu novada portāls.

Sutru pagasta pārvaldes darbinieki uzņēmās atbildību par ziedu izstādes „Ziedi Annai” veidošanu. Paldies Paulīnai Zariņai, Danutai Baranovskai, Gitai Usānei par radošām un orģinālajām idejām.

 26.jūlijā tika padomāts arī par bērniem - maziem un lieliem. Varēja piedalīties  sporta stafetēs ar velosipēdiem un  piepūšamajās atrakcijās.

Vakarā notika svētku svinīga atklāšana, kur tika godināti „Skaista sēta kaimiņam” 6 sakoptāko īpašumu saimnieki, kurus izvirzīja paši sutrieši.

 Koncertā ”Annas dienas lustes”, kurā piedalījās Sutru amatierteātris, folkloras kopa „Turki” un Sutru vokālais ansamblis,  tika godinātas pagasta un visas klātesošās Annas, dāvātas dziesmas, vasara un prieks.

Pēc koncerta varēja baudīt zupu ar  pašceptu maizi un pīrāgiem. Goda saimnieces titulu piešķīra  Irēnai Daņiļevičai un Guntai Volontei.

 „Tā mēs svētkus svinam….cepam maizi, plūcam ziedus, izskan dziesmās pagalmiņš”.

 Liels paldies visiem, kas palīdzēja svētku organizēšanā:  Sutru pagasta pārvaldei,

Sutru pagasta bibliotēkai, Līvānu novada kultūras centram, SIA ”Inga-94”.

Paldies pašdarbības kolektīvu dalībniekiem un vadītājiem.


Написать комментарий