Pilsētnieki šokā – pilsēta atkritumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī ceturto dienu darbojas jauns sadzīves atkritumu izvešanas operators – kompānija „Clean R” (bijusī „L&T”).

Pilsētnieki no pirmās šīs kompānijas darba dienas ir norūpējušies par atkritumu kaudzēm pie atkritumu konteineriem, kuru palicis par trešdaļu mazāk, jo SIA „DDzKSU” pēc Jevgeņija Oļenova rīkojuma aprēķināja atkritumu konteineru normu, kas nepieciešama mūsu pilsētai.

Portāla Gorod.lv redakcijā pilsētnieki sūta fotogrāfijas, tās redzamas arī sociālajos tīklos, jo pilsētnieki aktīvi dalās iespaidos un fotogrāfijās, kurās attēlots jaunā operatora pirmo darba dienu rezultāts. Turklāt vienā no pilsētas interneta resursiem sestdien parādījās raksts „Atkritumu cīņas: Spec.ATU atriebjas Clean R”, kuru nezināmo iemeslu dēļ nevarēja komentēt. Minētajā rakstā AS „Spec.ATU” tiek pārmests, ka firma nav nodrošinājusi jaunu operatoru ar krāvējiem, atkritumu konteineriem, vadītājiem: „Jaunais operators piedāvāja nodarbināt AS „Spec.ATU” darbiniekus un pārņemt no šī uzņēmuma konteineru parku. Bet uz šiem ierosinājumiem AS „Spec.ATU” neatbildēja, droši vien, lai novilcinātu laiku. Beigu beigās, nesagaidot atbildi, „Celan R” pieņēma darbā krāvējus un vadītājus, atveda pilsētā savus konteinerus, kuri aizvietoja iepriekšējos”. Vai kompānijai „Clean R”, piedaloties konkursā, nevajadzēja saprast, uz ko tā parakstās un ka tai jābūt visam darbam nepieciešamajam?

Kompānija „L&T” ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rēzeknē nodarbojās no 2013.gada 1.janvāra un neparādīja sevi no labākās puses: „Savukārt aizvadītā gada nogalē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji kļuva par atkritumu ķīlniekiem, jo iepriekšējais sadzīves atkritumu izvešanas operators nepilda līgumā norādītas funkcijas”, kā rezultātā Rēzeknes pilsētas dome izveidoja uzņēmumu „Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība”.

Atliek vien cerēt, ka atkritumu kaudzes nekļūs par mūsu pilsētas vizītkarti.



Написать комментарий