SIA „Clean R”: Atkritumu kaudzes Daugavpilī izveidojās iepriekšējā operatora vainas dēļ 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.augustā, Daugavpils pilsētas domē notika preses konference, kurā viens no apspriestākajiem jautājumiem bija jaunā sadzīves atkritumu izvešanas operatora – SIA „Clean R” – darba uzsākšana mūsu pilsētas teritorijā.

Kā ziņots, tieši šī firma no 1.augusta nodarbojas ar sadzīves atkritumu izvešanu no Daugavpils. Pirmās SIA „Clean R” darba dienas firmas pārstāvis – Klientu darījumu un transporta dienesta vadītājs Valērijs Stankevičš – novērtēja kā visai veiksmīgas.

„Mums ir prieks uzsākt darbību tik lieliskajā pilsētā un, pēc mūsu domām, sākums nav slikts. 3 dienu laikā tika piegādāts nepieciešams konteineru skaits un no Daugavpils ir izvestas vairāk nekā 80 tonnas atkritumu. Ir vērojama pozitīva tendence un ar izvirzīto uzdevumu esam tikuši galā”, uzskata firmas pārstāvis.

Pēc viņa vārdiem, aizvadītajās brīvdienās pilsētā pie daudziem konteineriem novērotas atkritumu kaudzes radās AS „Spec.ATU” vainas dēļ, jo, aizvedot savus konteinerus, tajos esošos atkritumus šī firma pārbēra jaunā operatora konteineros. „Šaubos, ka iedzīvotājiem no pusnakts līdz 5 no rīta izdevās izmest 3,3 kubikmetrus atkritumu. Šie atkritumi ir savdabīgs „mantojums””, paskaidroja V.Stankevičs.

Firmas pārstāvis apliecināja žurnālistiem un pilsētas vadībai, ka, lai izvairītos no antisanitārās situācijas, visi atkritumi jebkurā gadījumā tiks izvesti no pilsētas, un rēķins par „svešiem” atkritumiem netiks sastādīts.

„Šodien un rīt lielgabarīta mašīna savāks atkritumus no „problemātiskām” vietām, patlaban strādā diennakts brigādes. Saņemam informāciju no SIA „DDzKSU” un 15-20 minūšu laikā mūsu mašīna dodas uz objektu. Nevar gaidīt, ka viss notiks vienā dienā, jo pilsētā strādājam nesen, datu bāzes mums nav”, paziņoja V.Stankevičs.

Tāpat viņš paskaidroja, ka dati, kuri bija pašvaldības rīcībā, bija nedaudz nekorekti, jo konkurējošā firma „Spec.ATU” sākotnēji iesniedza ne visai pareizu informāciju, un tā bija konkursa pamatā: „Esam situācijas ķīlnieki. Tomēr situācija nav kritiska, visu var atrisināt, bet informācija ir visvērtīgākais, kas var būt mūsdienās un jo agrāk mēs to saņemtu, jo vieglāk atrisinātu problēmas”. SIA „Clean R” pārstāvis norādīja, ka ar iepriekšējo operatoru nav iespējams sadarboties, turklāt tas nevēlējās atdot savu tehniku un aprīkojumu.

AS „Spec.ATU” vadītājs Valērijs Golubevs minētās pretenzijas portālam Gorod.lv komentēja sekojoši: „Neko tamlīdzīgu neesam darījuši un nevarētu darīt, jo esam Daugavpils iedzīvotāji un nevēlamies, lai pilsētā būtu nekārtība. Pat, pieņemot, ka AS „Spec.ATU” pārbēra savus atkritumus svešos konteineros, izgāztuves izveidotos tikai 1.augustā, kad aizvedām savus konteinerus. Tomēr atkritumu kaudzes veidojās arī turpmākajās dienās.

Negribu teikt par kolēģiem neko sliktu, bet uzskatu, ka savs darbs jādara labi, ja kaut kas nesanāk, nevajag vainot citus”, paskaidroja V.Golubevs.

Viņš pilnībā noraidīja apgalvojums, ka pilsētas pašvaldībai bijusi iesniegta neprecīza informācija. „Mūsu uzņēmums sniedza precīzu informāciju. Jaunais operators pirms nedēļas pats ziņoja par konteineru skaita samazināšanu par trešdaļu. Ja SIA „Clean R” rēķinājās ar mūsu

transportu un aprīkojumu, un tai nebija sava aprīkojuma, sanāk, ka firma ir maldinājusi pašvaldību, jo visi piedāvājumi un visas prasības tika atrunātas konkursa dokumentācijā, un ņemot to vērā, Dome pieņēma lēmumu”, uzskata V.Golubevs.

No sevis vēlamies piebilst, ka brīvdienās daudzi pilsētnieki devās ārpus pilsētas. Ja jaunajam operatoram rodas problēmas, kad pilsētā iedzīvotāju nav daudz, tad kas būs, kad sāksies jaunais mācību gads, beigsies atvaļinājumu sezona? Un vai iespējams, ka mēneša beigās, neskatoties uz zemāku tarifu, pilsētnieki saņems lielu rēķinu?

Cietokšņa iedzīvotāji atsūtīja portāla redakcijā fotogrāfijas, kurās redzams, ka atkritumu konteineri, no kuriem atkritumus izveda svētdien, 3.augustā, pirmdien, 4.augustā, atkal ir pilni. Vai tā ir jaunā iepriekšējā operatora diversija?


Написать комментарий

Оказывается не я одна в ужасе от такой работы новой компании. Несколько дней выносила мусор и не понимала, почему вдруг раз за разом контейнеры забиты, и люди начинают оставлять свой мусор вокруг них. Меня просветили - у нас новая фирма начала работать. Не очень хорошее начало. У предыдущей компании я таких запоров не наблюдала. Мало проблем у людей - теперь еще думать надо, куда мусор выбросить :)

Nav ko vainot Daugavpils SPEC ATU. Jaunaja Forstadtee 2.augustaa no riita izveda atkritumus no saviem 2 konteineriem, kad agraak to vietaa staaveeja 4 vai 5. Vajadzeeja redzeet, kas dariijaas jau sveetdien no riita?!
Bet vakarpusee... Nav labaaks staavoklis arii Riigaa, Kengaragaa. Nav noorganizeeta atkritumu izvesana. Nevajag plaapaat, bet, ja ir uzneemusies, vajag straadaat. Kur apsoliitais cenu samazinaajums? Nemaksaasim un viss. Biedee arii par liekajiem diivaaniem u.c. taru.

Написать комментарий