J.Lāčplēsis jaunus tramvajus pagaidām nav redzējis, bet uzskata, ka tie būs labāki, nekā iepriekš piedāvātie

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, līdz 11.oktobrim Daugavpilī jābūt piegādātai pirmajai tramvaju partijai.

Saskaņā ar līgumu, kas tika noslēgts ar atklātu akciju sabiedrību „Nacionālā Kontraktu Korporācija”, mūsu pilsētā piegādās 4 četrasu un 4 sešasu tramvajus.

Pēc Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša domām, daugavpilieši jaunu tramvaju paraugus varēs redzēt agrāk, nekā plānots. Mērs jaunus tramvajus pagaidām nav redzējis, bet ir pārliecināts, ka tie ir labi.

„Pašus tramvajus neesmu redzējis, jo uzņēmumu neapmeklēju. Tramvajus redzēju tikai internetā. Tramvaju tehniskie parametri būs daudz modernāki, nekā iepriekš piedāvātie. Cerams, ka tos piegādās ātrāk, nekā plānots. Pirmos paraugus pilsētnieki redzēs pirms oktobra”, paziņoja mērs žurnālistiem. 

AS „Daugavpils satiksme” vadītājs Ēvalds Mekšs arī uzskata, ka šoreiz ar tramvaju piegādi saistītām problēmām nevajadzētu rasties. Tramvaju vagoni tiks ražoti Kirova vārdā nosauktajā Ustjkatavas vagonbūves rūpnīcā Krievijā. Tie būs vidējās klases tramvaji. Iepirkuma līgumcena sastāda ap 6 miljoniem eiro. Vairāk nekā 80% no tiem finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.


Написать комментарий