Pie darba ķeras jauns VNĪ valdes priekšsēdētajs Tols

foto: www.db.lv
foto: db.lv

Pirmdien darbu sāks jaunais VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols, ziņo LETA.

Tolu atklātā konkursā par piemērotāko uzņēmuma vadītāja amatam no 23 pretendentiem atzina pretendentu atlases komisija. Pagājušajā nedēļā VNĪ akcionāru sapulcē viņš tika iecelts VNĪ valdes priekšsēdētāja amatā.

Tols ieguvis jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī ir papildinājis zināšanas dažādos nodokļu un uzņēmējdarbības vadības kursos un semināros. Viņam ir ilggadēja darba pieredze vadošos amatos valsts pārvaldē un komercdarbību struktūrvienību un projektu vadībā. Tols guvis pieredzi nekustamo īpašumu pārvaldībā Latvijā un ārvalstīs.

Tols strādājis audita un konsultāciju uzņēmumā "Deloitte Latvija", bijis muitas un vadības zinību eksperts Eiropas Savienības robežpalīdzības misijā Ukrainā un Moldovā.

Tols strādājis Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē, kurā viņš vadījis dažāda līmeņa struktūrvienības. Bijis arī Galvenās muitas pārvaldes direktors, un šī amata pildīšanas laikā uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku ticis atstādināts un saņēmis disciplinārsodu - piezīmi par padoto ierēdņu un darbinieku darba nepietiekamu organizēšanu.

Jauns VNĪ valdes priekšsēdētājs amatā iecelts, jo aprīļa beigās akcionārs izteica neuzticību iepriekšējai VNĪ valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei un atbrīvoja viņu no pienākumu pildīšanas. Jūnija sākumā tika izsludināts konkurss uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu.

VNĪ veic nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, apsaimniekošanu un attīstīšanu, kā arī nodrošina valsts institūcijas ar nepieciešamajām telpām.

Visas VNĪ kapitāla daļas pieder valstij, valsts kapitāla daļu turētājs ir Finanšu ministrija. VNĪ valdē strādā arī Andrejs Milzarājs un Jānis Valdmanis.


Написать комментарий