Divi Latgales iedzīvotāji nonākuši slimnīcā pārkaršanas dēļ 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Latvijā tika pārspēti vairāki gaisa temperatūras rekordi. Aizvadītajās brīvdienās (svētdien, 3.augustā) Daugavpilī gaiss bija iesilis līdz +35 grādiem pēc Celsija skalas.

Liela karstuma dēļ slimnīcā nonākuši vairāk nekā 30 valsts iedzīvotāji, un šoreiz viņu vidū ir arī divi latgalieši – stiprā dzimuma pārstāvji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece paziņoja portālam Gorod.lv, ka aizvadītajās brīvdienās Rēzeknes slimnīcā tika nogādāts jauns vīrietis no Ludzas. Viņš vērsās pie mediķu palīdzības pēc laika pavadīšanas pludmalē.

Vēl viens stiprā dzimuma pārstāvis tiks nogādāts Daugavpils reģionālajā slimnīcā. 28 gadus vecs vīrietis ilgi strādāja mežā un viņam vajadzēja pāris dienas un mediķu palīdzību, lai atgūtos pēc pārkaršanas.

Ātrās palīdzības darbinieki iesaka apstākļos, kad karstums pārsniedz 25 - 30 grādus pēc Celsija, pēc iespējas mazāk uzturies tiešajā saulē dienas viskarstākajā laikā no plkst. 11.00 līdz 15.00, izvēlies atbilstošu apģērbu, uzņem pietiekamā daudzumā šķidrumu, kā arī parūpējies par bērniem un sirmgalvjiem.


Написать комментарий

laikam par daudz pārkāra veļu uz auklas.....nu gadās